Limbe: FESTAC sluitingseremonie skyn met die teenwoordigheid van predikante en elites


Die sluiting van die 6th-uitgawe van die Fees-en Kultuurfees van Limbe, FESTAC, is verlede Saterdag in hierdie stad in die Suidwes-streek van Kameroen gehou, in die teenwoordigheid van vier ministers, die elite, leiers en die bevolking wat reageer op hierdie kulturele gebeurtenis.

Die ministers wat by hierdie demonstrasie van die Suid-Afrikaanse kultuur aanwesig is, is: Mnr. Ismael Bidoung Mkpatt Minister van Kuns en Kultuur; Eerste Minister Confiance Ebune se kabinetsminister; Minister van Sekondêre Onderwys Nalova Lyonga; Minister van Staatsdiens en Administratiewe Hervorming Joseph Le; Minister van Ekonomie Paul Tassong en Minister van Onderwys vir Onderwysersopleiding by die Ministerie van Sekondêre Onderwys Boniface Bayaoula.


Dit is 'n suksesvolle kulturele fees wat die konteks en die bedreigings van die separatiste gegee het wat nie die atmosfeer en doel van die organiseerders geslaag het nie. Limbe was dus geanimeer met 'n sluitingseremonie wat 'n groot deelname aangeteken het terwyl die separatiste alles probeer het vir hierdie vergadering wat belowe het om die 24e-uitgawe van die Race of Hope Mount Cameroon te verslaan.

Tog het die geleentheid sonder ontwrigting afgegaan. Limbo het gedurende die 10-dae viering, nagmaal, kulturele gebeurtenis en die bevordering van eenheid gebly. Die musikante van die vier sorg van die land het op hierdie geleentheid gereageer. Dansgroepe van regoor Kameroen het die ryk geskiedenis en kultuur van die land aangebied. Unieke kulturele uitstallings en vermaak by die fees het nie net die organiseerders, maar ook die besoekers tevrede nie.

Van die herdenking van die slawehandel na bootkruise op die Atlantiese Oseaan na die kano-kajak-ren, was die atmosfeer uniek. Op Vrydag April 12 is die wenner van die Yaris-motor deur 'n trekking onthul. Die motor van 15 miljoen FCFA is toegeken aan Keukoum Jean You, 'n personeellid van die nasionale olieraffinaderingsmaatskappy (SONARA). Ander pryse is in die trekking gewen.

deur Salma Amadore | Actucameroun.com


Hierdie artikel verskyn eers op https://actucameroun.com/2019/04/16/limbe-la-ceremonie-de-cloture-du-festac-a-brille-par-la-presence-des-ministres-et-des-elites/