Mense: Die aankoms van Jean-Claude Van Damme en Jackie Chan in Abidjan gekanselleer; die redes

Hier is nuus wat die liefdes van die stryd sport kan teleurstel. Oorspronklik geskeduleer vir 6 by 12 volgende Mei, is die African Festival of Martial Arts (Fadam 2019) gekanselleer. Die bekende Belgiese akteur Jean-Claude Van Damme, en sy Chinese eweknie, Jackie Chan, en baie ander rolprentsterre wat veronderstel was om te loop op Ivoorkus grond vir die geleentheid, sal nie die reis na alles maak. Die redes vir hierdie voorval is te danke aan 'n meningsverskil tussen die organiserende komitee van Fadam en die Ivoorse Ministerie van Sport.

Lees ook: Chantal Taiba het vanaand vir die Femua aangekom

"Dit is met spyt dat ons in kennis stel dat die Fadam nie op die beplande datums in Ivoorkus sal kan hou nie. Inderdaad, die voorwaardes wat deur die Organiserende Komitee van Fadam vasgestel word, word nie herenig nie, dit sal onmoontlik wees om hierdie uitgawe in hierdie pragtige land in 2019 te organiseer », het die organiserende komitee in 'n verklaring gesê.

Lees ook: Arafat DJ: "Ek is nie hier om die menings te koop nie ..."

Die Fadam, wat behoort te wees in sy tweede jaar, is 'n inisiatief deur Dominique Saatenang, 'n Kameroense martial artist, wat is die eerste Afrikaanse die Shaolin tempel te bou.

Nog 'n verandering van die situasie, hierdie gebeurtenis wat gehou word elke jaar moet uiteindelik elke twee jaar plaasvind.

Joe Midelli

kommentaar

kommentaar

LEES MEER HIER