NASA het muise in die ruimte gestuur en die resultate is onbedoeld skreeusnaakse - BGR

Op 'n sekere tyd, in die nie-verre toekoms, sal NASA en ander ruimtegroepe regoor die wêreld begin met missies wat dieper in ons sonnestelsel bewoon het as wat ons spesie nog ooit was. Dit beteken lang reise en verlengde verblyfverblyf vir die ruimtevaarders wat hulle bestuur, wat 'n probleem kan wees.

Danksy die Internasionale Ruimtestasie weet ons 'n bietjie beter die uitwerking van swaartekrag op die menslike liggaam, maar NASA wil meer weet. Om hierdie rede het die agentskap bestudeer hoe ander spesies met lae erns bestuur, met spesifieke klem op muise. Die uitslae is interessant en humoristies.

Soos NASA in 'n nuwe blogpos verduidelik Wetenskaplikes het 'n module gestuur wat spesifiek ontwerp is vir die muis habitat vir die Internasionale Ruimtestasie asook van die klein, harige knaagdiere. Die samestelling het navorsers toegelaat om die gedrag van terrestriële muise op afstand via videostrome te bestudeer, en ons trek nou voordeel uit hulle.

Soos u sekerlik in die video sal sien, lyk die muise regtig ongemaklik aan die begin van die eksperiment. Hulle draai om, dryf binne-in die klein grense van die hok en doen hul bes om te bepaal watter pad hoog is, maar tot geen nut nie. Die muise is egter nie stadig om hulleself te verstaan ​​nie, aangenaam aan te pas by hul nuwe omgewing en selfs die swaartekrag te benut tot hul voordeel wanneer hulle om die hok rondstorm.

Dis toe dat dinge wild gaan word, met video vanaf die 11e-dag van die eksperiment, wat wys dat die muise nie net gekonfronteer word met die swaartekrag nie, maar dit eintlik lyk asof hulle dit geniet.

NASA-navorsers wou weet of die muise sou voortgaan om dieselfde soort aktiwiteite te doen as dié wat op Aarde waargeneem word. Die studie het getoon dat muise baie van hul gewoontes ongeskonde gehou het, insluitende versorging en voeding in geval van honger.

Navorsing soos hierdie kan NASA help om beter voor te berei vir toekomstige missies na Mars deur die tipes gedrags- en biologiese veranderinge wat waarskynlik voorkom, te voorkom in soogdiere wat blootgestel word aan uitgebreide mikrograviteitsverblyf. Dit blyk dat dit ook ongelooflike video's lewer.

Hierdie artikel verskyn eerste (in Engels) op BGR