Afrikaanse burgerlike statusdag: FOKUS OOR DIE BELANGRIKHEID VAN DIE GEBOORTESAK

Die Minister van Territoriale Administrasie en Desentralisasie gee 'n rekenaar aan die burgemeester van Gemeente III

Soos ander Afrika-lande, het Mali verlede Saterdag die 2e-uitgawe van die African Day of Civil Status gevier, wat elke Augustus 10 herdenk word. Die herdenkingseremonie is onder voorsitterskap van die Minister van Territoriale Administrasie en Desentralisasie, Boubacar Alpha Bah, in die Internasionale Konferensiesentrum van Bamako. Dit was in die teenwoordigheid van die nasionale direkteur van die burgerlike status, dr. Abdoulaye Alkadi Baby, die burgemeester van die Gemeente III, mev. Djiré Mariam Diallo, die verteenwoordiger van Unicef, Rozeline Araman en die president van die Kinderparlement , Badiallo Sow.

Die tema vir hierdie dag was "Geboortesertifikate vir almal: 'n noodsaaklikheid vir die beskerming van menseregte en die bevordering van insluiting". Volgens die UNICEF-verteenwoordiger is hierdie tema 'n bron van hoop in 'n land soos Mali waar, ondanks die groot pogings wat aangewend is, byna 25% van pasgeborenes steeds nie by hul geboortegister geregistreer is nie. geboorte en meer as 55% van kinders wat binne wettige spertye verklaar is, het nie 'n geboortesertifikaat nie. Rozeline Araman, sê Rozeline Araman, leef vandag duisende kinders in die streke wat geraak word deur die krisis wat die land deurgemaak het sedert 2012 sonder geboortesertifikaat om redes buite hul beheer. “Die reg op identiteit is die kind se eerste reg. Al hierdie kinders sonder 'n geboortesertifikaat bevind hulle in 'n situasie van uitsluiting: hulle word onsigbaar en loop die gevaar van staatloosheid, "het die verteenwoordiger van Unicef ​​verduidelik.

Die woordvoerder van die Kinderparlement het gesê dat vir die beter beskerming van kinders teen verskillende gevare en verskillende huidige kwesbaarhede, die beginpunt is om die reg op 'n identiteit te waarborg, 'n nasionaliteit wat almal op die gebied van burgerlike status. Badiallo Sow het beleidmakers uitgenooi om stappe te neem om toegang tot lewensbelangrike rekords te vergemaklik vir alle kinders in nood, veral kinders wat hul verloor het in onlangse rampe (oorstromings) en veiligheidsituasies wat verdring van die bevolking. Nadat hy geskenke (ses rekenaars en agt motorfietse) aan die distriks- en streekkommunies afgelewer het, het die Minister van Territoriale Administrasie en Desentralisasie gesê dat die burgerlike statusdokument nie net iets is wat Wes. "Selfs tuis in sommige samelewings word u geïdentifiseer en die dag van u aankoms is met 'n wit klip gemerk," sê Boubacar Alpha Bah.
Vir hom is die belangrike statistieke nuttig om skole en toekomstige sentrums te ontwerp, om die hele nasionale gebied te bestuur en die regte beplanning te doen.

Goeie beplanning veronderstel volgens minister Bah "ons het eers goeie gegewens oor demografie, menslike hulpbronne en dan sal die ander hulpbronne volg, vandaar die belangstelling van die burgerlike status" .
Minister Bah het diegene wat vergeet om hul kinders te identifiseer, gewaarsku. Die risiko's is groot, selfs al is daar 'n beroep op die uitmergelende oordeel. "Ons sien vandag die gevolge vir diegene wat geweier het om die RAVEC te doen of wat hulself wou verjong of hul identiteit wil verander," het hy aangedring.
Die seremonie is gekenmerk deur die amptelike bekendstelling van die webwerf "www.dnecgouv.ml" van die Nasionale Direktoraat vir burgerlike status. Dit is ook gekenmerk deur 'n skets oor die belangrikheid van 'n burgerlike status.

Bembablin DOUMBIA

DIE OPKOMS

Hierdie artikel verskyn eers op http://bamada.net/journee-africaine-de-letat-civil-focus-sur-limportance-de-lacte-de-naissance