Mali: 150 kinders vermoor sedert die begin van die jaar en naby 400 000 in gevaar - JeuneAfrique.com

Meer as 150 kinders is dood tydens aanvalle in Mali gedurende die eerste helfte 2019, en sommige 377 000 mynwerkers het beskerming nodig, het Dinsdag Augustus 13 Unicef ​​gesê.

"Die aantal ernstige oortredings wat in Mali teen kinders gepleeg is, het in 2019 aansienlik toegeneem," het die Verenigde Nasies se Kinderfonds (Unicef) gewaarsku. "Meer as 150 kinders is gedurende die eerste helfte van 2019 dood en 75 is beseer in gewelddadige aanvalle," voeg die VN-organisasie by.

Daarbenewens het die werwing en gebruik van kinders in gewapende groepe 'verdubbel' vergeleke met dieselfde periode in 2018, en meer as 900 skole bly gesluit weens onsekerheid Luidens die persverklaring.

22 kinders vermoor in Sobane Da

In 'n ondersoekverslag wat verlede week vrygestel is, het die VN-sending in Mali (Minusma) berig dat 22-kinders tussen die ouderdomme van een tot twaalf (elf meisies en elf seuns) onder die 35-mense is wat dood is tydens die aanval het die 9 Junie teen die dogondorp Sobane Da uitgevoervan wie die meeste in hul huise doodgebrand of as gevolg van die siekte gesterf het.

"Terwyl geweld in Mali versprei, loop die risiko van kinders om gewond te word, gewond en gewerf te word," het Henrietta Fore, uitvoerende direkteur van UNICEF, gesê in die verslag. verklaring.

4 miljoen om vroue en kinders te beskerm

Volgens die unicef ​​het die toenemende aantal aanvalle in die sentrum ook gelei tot die "verminking van kinders, hul verplasing en skeiding van hul gesinne, asook hul blootstelling aan seksuele geweld en sielkundige trauma," aldus Unicef.

"Daar word beraam dat meer as 377 000-kinders tans beskermingshulp in Mali benodig," voeg die VN-agentskap by. Volgens Unicef ​​is vier miljoen dollar (3,6 miljoen) in 2019 nodig om in die beskermingsbehoeftes van vroue en kinders te voorsien in die aangesig van geweld in Mali.

Ses jaar na die begin van die Franse militêre ingryping teen die jihadistiese groepe wat die noorde van Mali in 2012 onder beheer gebring het, duur die aanvalle van groepe wat aan al-Qaeda of die organisasie Islamitiese Staat gekoppel is, voort. geweld vermeng met konflik tussen gemeenskappeveral in die middel van die land.

Hierdie artikel verskyn eers op JONG AFRIKA