Die "111" is die tolvrye nommer om die Yaoundé-noodsentrum te bereik(Belê in Kameroen). Alhoewel dit nog nie in werking is nie, is die '111' die noodnommer waarmee gebruikers nou die Yaoundé-noodsentrum (Cury) moet kontak vir ingryping voor die hospitaal.

Die Cury wat hierdie inligting verskaf, dui aan dat die Telekommunikasie-regulerende agentskap (ART) gunstig by sy versoek ingetree het deur hom hierdie noodnommer toe te staan. "Van nou af kan enige burger wat in die nood in die stad Yaoundé en sy omgewing verkeer, met sy telefoon of selfoon kan gebruik om aan te sluit sonder om die Cury te kos vir 'n mediese ingryping", Verwelkom die sentrum. Dit voeg by dat ART al die reëlings getref het met al die selfoonoperateurs MTN Kameroen, Orange Cameroun en Viettel Kameroen om die genoemde nommer te aktiveer.

Die Cury sê die aankoms van hierdie tolvrye nommer val saam met die ontvangs van vier mediese ambulanse van Hyundai. Hierdie donasie van die Seoul City Fire and Disaster Department dra by tot die ontwikkeling van noodmedisyne in Kameroen. Met hierdie skenking neem die aantal ambulanse wat deur Medisyne genees is, toe tot agt.

SA

LEES MEER HIER