Indië: Patel was reg, Nehru was verkeerd oor Kashmir: Ravi Shankar Prasad | Indië nuus

AHMEDABAD: Die Minister van die Unie Ravi Shankar Prasad het Woensdag gesê dat die eerste Indiese premier Jawaharlal Nehru was verkeerd en Sardar Vallabhbhai Patel die premier van die land tuis, was reg om die probleem van Jammu en Kashmir na onafhanklikheid op te los.
Prasad het gepraat ná 'n perskonferensie wat aangebied is deur die regering van die Nasionale Demokratiese Alliansie, wat 100 dae in die amp deurgebring het nadat hy op 30 vir 'n tweede agtereenvolgende termyn ingesweer is.
"Patel was reg en Jawaharlal Nehru was verkeerd," het Prasad gesê.
Die minister het dit gesê Artikel 370 wat 'n spesiale status aan die Staat van die Noorde verleen het, was 'n 'historiese fout' en, deur die spesiale status te verwyder, het die Eerste Minister Narendra Modi het "geweldige moed getoon en hierdie historiese verkeerd reggestel".

Hierdie artikel verskyn eerste (in Engels) op Die tye van Indië