Burkina: Diendéré en Bassolé veroordeel, die epiloog van die "domste staatsgreep" - JeuneAfrique.com

Gilbert Diendéré en Djibrill Bassolé voor die Hooggeregshof van Ouagadougou, 27 April 2017. © Ahmed OUOBA / AFP

Die belangrikste verweerders in die 2015-mislukte staatsgreepverhoor is gevonnis tot een tot twintig jaar gevangenisstraf, die ander tot tien. Die epiloog van 'n saak wat Burkina 'n jaar en 'n half lank in spanning gehou het.

Nie een van hulle moes verbaas wees oor die vonnis nie. Miskien was hulle selfs verlig oor die moontlikheid om die lewenslange vonnis wat die vervolging opgelê het, te ontsnap. Vier jaar nadat soldate van die voormalige presidensiële veiligheidsregiment (RSP) in die kabinetskamer ingestorm en diegene wat verantwoordelik was vir die oorgang (die 16 September 2015) Die militêre hof van Ouagadougou, wat die begin van wat onthou sal word as die "domste staatsgreep ter wêreld", het uiteindelik sy uitspraak gelewer: twintig jaar tronkstraf vir Gilbert Diendéré en tien vir Djibrill Bassolé .

Hierdie artikel verskyn eers op JONG AFRIKA