VN se sekretaris-generaal António Guterres verwelkom die aankondiging van 'n nasionale dialoog in Kameroen(Belê in Kameroen) - Die inligting is gegee deur Stéphane Dujarric, woordvoerder van die sekretaris-generaal van die Verenigde Nasies (VN). "Die sekretaris-generaal (António Guterres NDLR) verwelkom die aankondiging van president Paul Biya oor die bekendstelling van 'n nasionale dialoogproses in Kameroen vandag (10 September 2019 Ed). Dit moedig die Kameroense regering aan om te verseker dat die proses inklusief is en die uitdagings wat die land in die gesig staar, hanteer.Het hy gesê. "Hy het 'n beroep op alle Kameroense belanghebbendes, insluitend die diaspora, gedoen om aan hierdie poging deel te neem.Stéphane Dujarric bygevoeg. "Die sekretaris-generaal bevestig die bereidwilligheid van die VN om 'n dialoogproses te ondersteun", Het die woordvoerder gesê.

Die dialoog wat Paul Biya einde September aangekondig het, sal op die volgende onderwerpe fokus: tweetaligheid, kulturele diversiteit en sosiale samehorigheid, die heropbou en ontwikkeling van gebiede wat deur konflik geraak is, die terugkeer van vlugtelinge en ontheemdes, die onderwys- en regstelsel, desentralisasie en plaaslike ontwikkeling, die demobilisering en herintegrasie van oudstryders, die rol van die diaspora in die ontwikkeling van die land, ens.

Die krisis in die Noordweste en Suidwes het begin met korporatistiese eise wat deur prokureurs en onderwysers ingedien is. Later word hierdie eise gered deur separatiste en gewapende groepe wat dooie stede gevestig het: geen skool, geen publikasiediens, geen handel, ensovoorts.

Sedertdien woed daar botsings tussen gewapende groepe en weermagte. Volgens die NGO International Crisis het hierdie botsings reeds die dood van byna 2000 mense veroorsaak. Intussen tel die VN se Hoë Kommissie vir Vlugtelinge 21 291 Kameroenese vlugtelinge in Nigerië as gevolg van hierdie krisis en honderde duisende IDP's.

SA

LEES MEER HIER