Die noue wag van pous Francis - JeuneAfrique.com

Tydens sy besoek aan 4 10 September in Mosambiek, Madagaskar en Mauritius (die vierde op die vasteland), moes pous Francis onderwerpe aanspreek wat vir hom die dierbaar is: omgewingsbeskerming, konflikoplossing, intergodsdienstige dialoog en ekumenisme met Protestante. Vier van sy volgelinge het hom gehelp om voor te berei op hierdie reis.

• Pietro Parolin

Aartsbiskop Pietro Parolin, Staatssekretaris van die Heilige Stoel. © Tran Van Minh / AP / Sipa

Staatsekretaris van die Heilige Stoel (gelykstaande aan 'n premier). Hierdie aantreklike Italiaanse kardinaal het sy hele loopbaan in die diplomasie van die Vatikaan deurgebring, beginnende met die nunciature in Nigerië. Stel die mylpale van hierdie pouslike besoek deur in Januarie 2017 na Madagaskar te gaan.

Hierdie artikel verskyn eers op JONG AFRIKA