[Analise] Niger: toerisme teen terrorisme, verre hoop? - YoungAfrica.com

As die regering sweer by veiligheid en die stryd teen jihadisme aan sy grense, hoop sommige Nigeriërs om 'n ander benadering te bevorder. Gekonfronteer met terrorisme bepleit hulle die ontwikkeling van toerisme en 'n plaaslike ekonomie gebaseer op die land se kulturele welvaart.

In die omgewing van Kouré, suidoos van Niamey, lyk dit asof kameelperde die alledaagse lewe van Nigeriens ontsnap. Asof hulle van hul hoogte af daarin geslaag het om 'n sekere hoogte te neem. Hulle loop rustig, van bome tot by waterpunte, met geen ander aggressie as die dorings van honger akasia's nie. Selfs 'n paar bakkies lyk verdra asof hulle vertroud geraak het.

Hul ervaring van mans kan hulle egter dryf om te vlug. In die 1980 jaar, as gevolg van menslike aktiwiteite, het die peralta kameelperde daar was slegs ongeveer 50 mense in Niger. Hulle het selfs hul uitwissing verwag. Maar rondom Kouré het die dorpe anders besluit om hulle te beskerm. Hulle is nou meer as 600 om die Dosso-streek te besoek, terug na die van Tahoua. Sewentien gidse is nou verantwoordelik vir die beskerming van die dier, wat 'n simbool geword het wat na wense op gordyne en klere weergegee word.

Hierdie artikel verskyn eers op JONG AFRIKA