"Ek is nie seker hulle is die beste nie"

0 3 084

Om die onophoudelike skandale wat by die Normal School of Administration and Magistracy (ENAM) ontstaan, te herstel, stel Hervé Emmanuel 'n hervorming voor.

Hervé Emmanuel Nkom (c) Alle regte voorbehou

Die finale uitslae van die toelatingseksamen tot dieenam gepubliseer op 4 Oktober 2020 is steeds nie eenparig onder die publiek nie. Vir sommige mense sou die resultate deur 'begunstiging' gebuit word, terwyl ander soos die 'Beweging van 10 miljoen Noordelikes' die verontagsaming van die kwotas wat aan die Noorde toegeken is in terme van mededinging, aan die kaak stel.

Die kwaliteit van onderrig

Praat oor wat beskou word as nog 'n skandaal in die Skool, wat egter veronderstel is om die land se senior bestuurders op te lei, Hervé Emmanuel Nkom Aanvanklik twyfel u oor die kwaliteit van die lesse wat daar gegee word: 'Eerstens is ek nie seker dat hulle die beste oefen nie, en ek is nie seker dat dit in sy organisasie 'n doel is wat nie 'n teenproduktiwiteit in terme van gevolge het nie. Ek gee u 'n voorbeeld. Nadat ons in Frankryk 'n administrasieskool was, lei ons nie mense op dieselfde plek op wat hulle in 'n posisie van belangebotsing kan bevind nie. Dit beteken dat u nie in dieselfde jaar op dieselfde plek belastinginspekteurs, doeane-inspekteurs, arbeidsadministrasie-inspekteurs en landdroste kan oplei nie. As u in 'n stad soos Douala bevind, kan dit die geval wees, en dit was soms die geval, die aanklaer van dieselfde bevordering as die prefek of die subprefek, wat dieselfde bevordering het as die algemene betaalmeester, die munisipale versamelaar van die stad of van sodanige distriksmunisipaliteit. U sien dat hierdie soort verhouding, selfs tussen mense soos ek en u wat sedes gehad het, uiteindelik tot konflik, verwarring of aandadigheid lei ”, verduidelik die lid van CPDM.

Wat moet wees

Om sy argumente te ondersteun, noem die bankier deur opleiding die werking van die groot Europese skole as voorbeeld:'In Frankryk word belastinginspekteurs opgelei in Clermont-Ferrand, dit is die geval van die professor Alaka Alaka. Toe hy nodig het om sy opleiding te vervolmaak, is hy na Clermont –Ferrand. Die ENA is nie eens meer in Parys nie, hy het die rue universitaire verlaat en is nou in Straatsburg. Doeane-inspekteurs word opgelei in Neuilly, polisiekommissarisse in Lyon, gendarmerie-beamptes word opgelei in Melun. Die militêre skool van Saint-Cyr is in Bretagne geleë. Ons oefen nie nie die bestuurders op dieselfde plek om sindikate van misdadigers en ander te skep nie, ”illustreer hy.

Wat om te verbied

Daarom betreur die politikus, “Verminder al die bestuur van die openbare lewe by ENAM is om fabrieke te skep van mense wie se sukses, produktiwiteit en beheer nie gewaarborg kan word nie. En dit eindig soos dit nou daar wys. Mense wat na bewering betaal om te belê, amortiseer hul belegging na 'n ruk. Dus betaal hulle mekaar vir die dier », Verklaar Hy op die stel van ABK radio Maandag 19 Oktober 2020.

Voorstelle

Om die situasie te verlig, dink die nommer 1-ondersteuner van Paul Biya, 'Ten minste moet ENAM hervorm word as niks anders gedoen word nie. ENAM is 'n projek om die bestuur die bestuurders te gee wat hy nodig het om die bestuur van sake wat voorheen in die hande van die koloniale mag was, oor te neem, maar vandag dink ek ons ​​dwaal hierdie opleidingsentrum Het hy voorgestel.

nuusbrief:
Meer as 6000 geregistreer!

Ontvang elke dag per e-pos,
die nuus Die Bled praat nie misgeloop moet word nie!

Hierdie artikel verskyn eers op https://www.lebledparle.com/fr/societe/1116465-herve-emmanuel-nkom-au-sujet-de-l-enam-je-ne-suis-pas-sur-qu -hulle-oefen-die-beste

Skryf 'n opmerking

U e-posadres sal nie gepubliseer word nie.