8 300 Kameroeners het in 2022 by Franse universiteite en grandes écoles ingeskryf

8 300 Kameroeners het in 2022 by Franse universiteite en grandes écoles ingeskryf

Kampus Frankryk, wat die departement van die Franse ambassade in Kameroen is wat verantwoordelik is vir die mobiliteit van Kameroense studente na Frankryk, het vanjaar se telling voltooi. Die resultaat dui daarop dat 8 300 Kameroeners in 2022 aan Franse universiteite en grandes écoles studeer. "Frankryk is dus die tweede gasheerland vir Kameroense studente", laat weet die Franse ambassade in Kameroen.
Duitsland bied steeds die grootste kontingent Kameroense studente in die buiteland aan, volgens Campus France. Wie, aan die ander kant, het nie die aantal Kameroense studente wat tans oor die Ryn studeer nie. Kampus Frankryk het egter in Oktober 2021 onthul dat 28% van Kameroense studente in die buiteland in 2019 Duitsland gekies het in vergelyking met 19% in Frankryk en 6% in België.
Wat die mobiliteit van Kameroeners na Frankryk betref, is die wetenskaplike sektore volgens Campus France verreweg die meeste in aanvraag. Volgende kom gesondheid en medisyne. Volg dan die letters en die tale. Sosiale wetenskap kursusse is die minste gesog deur Kameroeners in Frankryk.
Volgens Campus France het Kameroense studente die moontlikheid om die National Institute of Public Service (INSP), gebore op 1 Januarie 2022 te integreer ná die hervorming wat die verdwyning van die National School of Administration (ENA) veroorsaak het. Die INSP maak plekke oop vir Afrika-studente en selfs vir staatsamptenare wat hul opleiding wil voltooi.
Michelangelo Nga
Lees ook:
Franse ambassade in Kameroen: private apteke wat daarvan beskuldig word dat hulle die uitreiking van visums ontwrig
Diplomasie: Generaal Thierry Marchand bevestig as Franse ambassadeur in Kameroen
Afrika-Frankryk-beraad: Parys stel 'n raad saam wat verantwoordelik is vir die monitering van die aanbevelings in Yaoundé

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/1910-9528-8-300-camerounais-inscrits-dans-les-universites-et-grandes-ecoles-francaises-en-2022


.