Rusland-Afrika: Malgassiese minister van buitelandse sake afgedank omdat hy teen Moskou gestem het


Rusland-Afrika: Malgassiese minister van buitelandse sake afgedank omdat hy teen Moskou gestem het

Russofiel, Russofob of nie-gebonde: kies jou kant, kameraad. Enige realpolitik dronk, die alternatief vir drie opsies kan duidelik lyk, veral vir daardie Afrika-lande wat nie die konflik in die Oekraïne as "hul oorlog" wil beskou nie. Maar diplomatieke konvolusies kan in politieke kronkeling verander ...

Die 2 laaste optog, Madagaskar het buite stemming gebly tydens die VN-stemming teen die Russiese militêre ingryping in die Oekraïne. Óf. Op 12 Oktober het die Malgassiese Minister van Buitelandse Sake, Richard Randriamandranto, die kamp van die dertig verlaat. van onthouers vir sluit aan by die 142 lande wat in die VN se Algemene Vergadering die anneksasie van 'n deel van die oostelike en suidelike Oekraïne veroordeel deur Rusland. Óf.

Op 18 Oktober het die hoof van diplomasie op die Big Island aangekondig dat hy deur president Andry Rajoelina uit die regering ontslaan is. Óf. Die indruk van 'n diplomatieke gesig wat in die vox pops en internetforums aan die lig gebring is, kan 'n paar punte uit 'n paar "i"'s regverdig ...

ontbrekende skakel

Die politieke melodrama verby, die vraag wat ontstaan ​​is nie soseer dié van die ondergeskiktheid van 'n land van die Suide aan 'n land van die Noorde of dié van die onderwerping van 'n Minister van Buitelandse Sake aan sy Staatshoof nie, maar eerder dié van koördinering in die Malgassiese regering. By die VN sou die lid van die regering sonder kollektiewe toestemming besluit het. En dit is juis op die vlak van die skakeling tussen die minister en die staatshoof dat verwarring by die verwarring gevoeg is.

Die skakel is die Eerste minister wat eers verklaar het "Madagaskar het glad nie van plan verander nie, ons diplomatieke beleid is duidelik en ons kan nie kant kies met so en dat". N duidelike regstelling, tot die tyd wanneer Christelike Ntsay voeg dieselfde dag by: "dit is wettig dat ons hierdie standpunt inneem en die aanval op die territoriale integriteit van 'n land weier", met die argument dat sy land "ook die slagoffer is van 'n onwettige besetting" van sy grondgebied.

Dit is die argument wat die diskwalifikasie van Richard Randriamandranto skielik kan diskwalifiseer, maar onder die prisma van 'n komiese voorbeeld. Die “onwettige besetting” van 'n Malgassiese gebied wat deur die Eerste Minister genoem word, gaan vermoedelik oor die Verspreide Eilande-kwessie, 'n struikelblok tussen Frankryk en Madagaskar, veral sedert Andry Rajoelina aan bewind gekom het. As ons dus die logika van Christian Ntsay volg, sal dit gepas wees om die misbruike van Frankryk aan die kaak te stel, om ons te skaar agter dieselfde Frankryk wat 'n speerpunt is van die VN-resolusies teen Rusland. Wees versigtig, 'n kronkeler kan soms bly geblokkeer …

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1386493/politique/russie-afrique-le-ministre-malgache-des-affaires-etrangeres-limoge-pour-avoir-vote-contre-moscou/


.