die MNR sal nie meer die verkiesings boikot nie, volgens opponent Maurice Kamto

die MNR sal nie meer die verkiesings boikot nie, volgens opponent Maurice Kamto

Gepubliseer op:

Die president van die belangrikste Kameroense opposisieparty, die Beweging vir die Renaissance van Kameroen, sal terugkeer na die stembus, wat Saterdag 10 Desember in Douala aangekondig is. Maar Maurice Kamto se aankondiging dui op 'n verandering in strategie wat uitdaag: die party het 'n boikot bepleit tydens die munisipale en wetgewende verkiesings van 2020. Die MNR was sedertdien afwesig by al die instellings van die land, in munisipale rade, soos in die parlement.

Met ons korrespondent in Yaoundé, Polycarp Essomba

Ons kan nie meer praat van 'n boikot teen Maurice Kamto nie: sy party Beweging vir die Renaissance van Kameroen (MNR) sal aan al die komende verkiesings in Kameroen deelneem – naamlik die munisipale, die wetgewende en natuurlik die presidensiële verkiesings. Die president van die MNR het die aankondiging self op Saterdag 10 Desember in Douala gemaak tydens 'n vergadering voor entoesiastiese aktiviste.

Waarom hierdie radikale verandering van koers en strategie, toe die party besluit het om nie deel te neem nie tot die munisipale en wetgewende verkiesings van 2020 ? Christian Massoma, streekpresident van die MNR vir die kus, sien geen teenstrydigheid hierin nie, selfs al is die redes wat destyds aangevoer is vir die boikot regverdig steeds heers: oorlog in die Engelssprekende streke Noordwes en Suidwes, asook die nie-hervorming van die verkiesingskode.

Vir Christian Massoma was die boikot nie definitief nie.

Vir politieke ontleder Njoya Moussa, het Maurice Kamto en die MNR bloot die harde les van leë stoelpolitiek geleer: die party het volgens die politieke wetenskaplike geld nodig vir sy werking en die feit dat hy selfonderhoudend is, uitgesluit van die verkiesingskompetisie. hom van belangrike hulpbronne gespeen. Dit binne die raamwerk van die openbare finansiering van die politieke partye wat in die munisipale rade en in die parlement teenwoordig is.

Boonop, voer hy aan, het die MNR deur sy afwesigheid by die instellings sy stem onhoorbaar gemaak en die impak daarvan amper nul waar dinge besluit word. Vandaar hierdie aangekondigde terugkeer na die stembus.

 Om ook te lees: Kameroen: prokureurs vir in hegtenis geneem MNR-lede eis hul "onmiddellike" vrylating

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.rfi.fr/fr/afrique/20221212-cameroun-le-mrc-ne-boycottera-plus-les-%C3%A9lections-selon-l-opposant-maurice-kamto


.