Algerië het vinnig gereageer op die besoek van Mauritaniese afgevaardigdes aan Marokko

Algerië het vinnig gereageer op die besoek van Mauritaniese afgevaardigdes aan Marokko

Marokko wil die vennootskap, steeds embrionale, tussen die Huis van Raadslede en die Nasionale Vergadering in Mauritanië institusionaliseer. By geleentheid van die besoek in die Koninkryk van 'n afvaardiging van afgevaardigdes van die suidelike buurman, onder leiding van president Cheikh Ould Baya, het die twee partye ooreengekom om die "Marokkaanse-Mauritaniese Ekonomiese Parlementêre Forum" operasioneel te maak, waarvan die eerste uitgawe geskeduleer is vir die begin van volgende jaar in Nouakchott.

Hierdie projek is reeds van 'n memorandum van verstandhouding verlede Julie in die Mauritaniese hoofstad onderteken is tydens die reis wat deur die president van die hoërhuis, Naam Miyara, gemaak is. Die promotors van die Forum wed op 'n sterk deelname van verteenwoordigers van die CGEM (Algemene Konfederasie van Marokkaanse Ondernemings). Marokkaanse werkgewers is boonop 'n komponent van die Huis van Adviseurs.

Soos tradisioneel in sulke vergaderings tussen Marokkane en Mauritaniërs, het die Algerynse regering vinnig gereageer op die teenwoordigheid van die parlementêre afvaardiging in Marokko. Sy ambassadeur in Nouakchott, Mohamed Ben Attou, is Dinsdag deur die Minister van Buitelandse Sake, Mohamed Salem Ould Merzoug, ontvang. Amptelik, onderhoude gefokus op "die samewerkende betrekkinge tussen die twee lande en maniere om hulle te versterk om die gemeenskaplike belange van die twee broedervolke te dien, asook op verskeie kwessies van gemeenskaplike belang".

Die volgende dag was dit rondom die hoofbestuurder van die Eksterne Bank van Algerië (BEA) om, vanuit Algiers, die opening "binne die volgende paar dae" van 'n Algerynse (openbare) bank in Mauritanië aan te kondig.  

In Rabat is die Mauritaniese afgevaardigdes, van wie 'n meerderheid afkomstig is van die presidensiële party "El Insaf" (Equity), deur die Minister van Buitelandse Sake, Nasser Bourita, ontvang.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.yabiladi.com/articles/details/135216/l-algerie-rapidement-reagi-visite-deputes.html


.