Frankryk is nie besig om agteruit te gaan nie, dit is besig om te swaai

Frankryk is nie besig om agteruit te gaan nie, dit is besig om te swaai

Geplaas 22 Des 2022 om 15:15Opgedateer 22 Des. 2022 om 15:36

Nadat hy die toon herwin het en toe die twee groot Covid- en oorlogskrisisse beter as Duitsland bestuur is, maak Frankryk deels op vir die vertraging wat hy die afgelope twee dekades agter sy buurman geraak het. Sy groei oor die afgelope vyf jaar (2017-2022) was baie sterker: 7,6% in Frankryk, vergeleke met 4,5% in Duitsland. Al die klaagliedere oor die “afname” daarvan moet met hierdie terugblik gehoor word. Tensy ons van demografie praat, maar dan is dit die hele Europa wat agteruitgaan, wat slegs 5% van die wêreld se bevolking verteenwoordig vergeleke met 20% in 1800.

Die Franse ekonomie bloei nog lank nie maar noodsaaklike tegnologiese, industriële en finansiële verbeterings is nou meer 'n saak vir Brussel as vir Parys. Die Franse euwel is nie meer soseer die ekonomie as mag nie. Meer presies die vier magte, uitvoerende, wetgewende, geregtelike en media wie se beginsels soos die ratte baie sleg gaan.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lesechos.fr/idees-debats/editos-analyses/la-france-ne-decline-pas-elle-se-detraque-1891485


.