Ile-de-France verminder sy hulp aan condominiums

Ile-de-France verminder sy hulp aan condominiums

Die diens wat deur Ile-de-France Energies aangebied is, was van onskatbare waarde vir enige woonstel met meer as 50 lotte wat met energie-opknappingswerk wil begin. Hierdie semi-openbare maatskappy (SEM), wat in 2013 deur die streek geskep is, het unieke hulp gebied, van ouditering tot terreinmonitering, insluitend ondersteuning wat dit moontlik gemaak het om deur die mengelmoes van hulpmiddels te navigeer. Lenings het selfs die oudstes toegelaat om teen 'n laer koste te volg. Aan die einde van die operasie is verbruik gemiddeld gehalveer.

Lees ook: Artikel gereserveer vir ons intekenare In Ile-de-France, sonder energie-opknappingswerk, sal byna een uit elke twee huise binnekort verbied word om te huur

Oor die afgelope vyf jaar is sowat 4 000 wooneenhede in Ile-de-France omvattend opgeknap met behulp van hierdie stelsel. Die onderwerp word meer betekenisvol, “Die vraag het in 2021 ontplof”, merk Raphaël Claustre op, wat ses jaar lank direkteur van die maatskappy was, maar oor 'n paar dae nie meer sal wees nie. Hy het bedank sedert die Toesighoudende Raad op 14 Desember besluit het om SEM 'n heeltemal ander rigting te gee.

" N jammerte ! »

“Ile-de-France Energies kondig sy samesmelting met Ile-de-France Investissements et Territoires aan en sy begeerte om sy optrede op tersiêre geboue te herfokus”, sê 'n persverklaring. " IDF Energies probeer al tien jaar lank winsgewendheid vind, maar dit was nie die geval nie.”, regverdig Olivier Pagezy, die direkteur van die SEM wat spesialiseer in besigheidseiendom, en nou voorsitter van die bestuursraad van IDF Energies. “Ondanks die nuwe standaarde is die tyd om woonstelle te oortuig nie verminder nie. In die tersiêre sektor sal ons met professionele projekeienaars te doen kry.”, voeg die een by wat ook die direkteur van die kabinet van Valérie Pécresse was, toe die president van die streek minister van hoër onderwys was.

" N jammerte !!! Te midde van 'n energiekrisis, die streek (...) sny die hulpbronne wat aan die energie-opknapping van behuising toegewys is”, het op Twitter gereageer, Anne Bringault, koördineerder by die Climate Action Network. " Dit is dramaties vir die klimaat, brandstofarmoede en lewe in die streek.”, volop die konsultant Nicolas Goldberg. In Ile-de-France verteenwoordig residensieel 39% van energieverbruik (29% vir die tersiêre sektor). In Oktober het die Parys-streeksinstituut dit gewaarsku “sonder energie-opknappingswerk naby van een uit twee akkommodasie in die Ile-de-France-streek [sal wees] binnekort vir huur verbied word », die private huurvoorraad word veral geraak.

“Individue sal deur subsidies gehelp word”, en banke, verseker Olivier Pagezy. In Parys is die inligtingsvergaderings oor die condominium-hulpstelsel altyd vol. As deel van sy klimaatplan beoog die stad om binne vyf tot tien jaar 200 miljoen euro per jaar aan private gemeenskappe te bestee. Maar vir eers is sy een van die enigstes wat dit doen.

Lire aussi Artikel gereserveer vir ons intekenare Termiese vergiettes: watter beperkings sal op eienaars opgelê word?

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lemonde.fr/economie/article/2022/12/23/l-ile-de-france-reduit-ses-aides-aux-coproprietes_6155493_3234.html


.