Indië moet koerse versigtig verhoog en voorberei vir winde, sê IMF.

Indië moet koerse versigtig verhoog en voorberei vir winde, sê IMF.

Die Reserwebank van Indië (RBI) het sy sleutelkoers sedert Mei met 225 basispunte verhoog, wat die koers op sy hoogste vlak in meer as drie jaar te staan ​​bring.

"Inflasionêre druk het gelei tot 'n gepaste verskuiwing na beleidsverstramming," het die IMF in 'n jaarlikse konsultasieverslag gesê. Die verslag word voorberei deur IMF-personeel in ooreenstemming met Artikel IV van die ooreenkoms, wat vereis dat die fonds jaarliks ​​konsultasies met lidlandamptenare oor ontwikkeling en ekonomiese beleid moet hou.

“Verdere stywer moet noukeurig gekalibreer en gekommunikeer word,” het die verslag bygevoeg.

Notules van die RBI se monetêrebeleidsvergadering verlede week het getoon dat 'n meerderheid koersvasstellers bekommerd was oor hoë inflasie en glo dat die sentrale bank nie kan bekostig om sy koersverskerpingsiklus voortydig te onderbreek nie.

Die IMF het inflasie van 6,9% geprojekteer vir die huidige boekjaar wat op 31 Maart 2023 eindig en het gesê dat prysstygings geleidelik sal afneem.

Ontleders sê die wêreld se vyfde grootste ekonomie sal na verwagting in die komende jaar aansienlik beter as sy groot internasionale eweknieë vaar, aangedryf deur opgekropte post-pandemiese binnelandse vraag, investering en kredietgroei.

Die IMF verwag egter dat Indië se ekonomiese groei sal matig, wat 'n minder gunstige vooruitsig en strenger finansiële toestande weerspieël, wat groei van 6,8% in die huidige boekjaar voorspel en 6,1% vir die volgende boekjaar wat op 1 April begin.

"Onsekerheid rondom die vooruitsigte is hoog, met afwaartse risiko's," het die Washington-gebaseerde fonds gesê.

'n Skerp verlangsaming in globale groei op kort termyn sal Indië deur handels- en finansiële kanale beïnvloed.

Die fonds verwag dat die tekort op die lopende rekening in die huidige boekjaar tot 3,5 persent van die BBP sal toeneem, weens stygende kommoditeitspryse en invoervraag.

Die fonds het gesê die wisselkoers moet as 'n "skokbreker" optree en dat die RBI slegs moet ingryp om wanordelike marktoestande reg te stel.

Indië se buitelandse reserwes het met sowat $100 miljard gedaal vanaf hul hoogtepunt in Oktober 2021, maar het sedertdien deels herstel danksy die hervatting van dollar-invloei.

Fiskale konsolidasie behoort meer ambisieus te wees as die huidige basislyn, met die oog op 'n bykomende primêre konsolidasie van die algemene regering van ongeveer 1% van die BBP teen 2027/28, volgens die verslag. Die regering beoog 'n begrotingstekort van 4,5% van die BBP teen 2025/26. Hy het geen teiken vir 2027/28 nie.

Die verslag sê die regering kan brandstofbelastingverlagings terugrol en ondersteuning vir kwesbare groepe uitfaseer deur die bestaande oordragstelsel. Indië het sedert April 47 byna $2020 miljard aan sy voedselprogram bestee.

Die IMF het ook gesê ander pandemieverwante programme, soos staatskredietwaarborge vir klein nywerhede, kan ongedaan gemaak word.

 “Op kort termyn sal die fiskale konsolidasie ook die RBI se pogings ondersteun om prysstabiliteit te handhaaf,” het die fonds gesê.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.zonebourse.com/cours/action/BANK-OF-INDIA-LIMITED-6493575/actualite/L-Inde-doit-augmenter-ses-taux-avec-prudence-et-se-preparer-a-des-vents-contraires-selon-le-FMI-42612283/


.