Kameroen en Indië span saam om aartappelproduksie in die land te verbeter

Kameroen en Indië span saam om aartappelproduksie in die land te verbeter

Die Minister van Wetenskaplike Navorsing en Innovasie (Minresi), Madeleine Tchuinté, en die Hoë Kommissaris van Indië in Kameroen, Shri Anidya Banerjee, het op Woensdag 21 Desember 'n vennootskapsooreenkoms onderteken wat daarop gemik is om die produksie van aartappels in die land te verbeter. Hierdie handtekening is deel van die implementering van die Indië-Kameroen-Duitsland driehoekige projek oor gewortelde apikale aartappeltegnologie.
“Kameroen het aartappelmoere van uitstaande gehalte. Ons het gedink dat hierdie tegnologie die Kameroense landbousektor as geheel aansienlik kan verbeter,” het Minresi gesê in opmerkings wat deur die staatsbeheerde dagblad Cameroon Tribune gerapporteer is. Vir die Kameroense owerhede kan hierdie innoverende tegnologie Kameroen help om gesonde moere vir volhoubare produksie te produseer.
Dit is des te meer so aangesien aartappels onderhewig is aan 'n reeks siektes wat die opbrengs en die kwaliteit van die knolle verlaag. "Uiteindelik word daar in die vooruitsig gestel om die vermoëns van Kameroense navorsers en saadprodusente uit te bou, sowel as die ontwikkeling van plaaslike produksie met die oog op die implementering van die invoer-vervangingsbeleid", dui die ministerie op sy webwerf aan.
Amptelik het nasionale aartappelproduksie vir tien jaar tussen 220 000 en 400 000 ton gewissel, terwyl die nasionale vraag op een miljoen ton per jaar geraam word. Hierdie tekort is volgens sommige kenners hoofsaaklik te wyte aan die gebruik van tradisionele sade waarvan die opbrengs baie laag is. Maar hierdie vennootskap gaan nie net tot aartappels beperk word nie.
Die ooreenkoms wat met Indië, een van die grootste aartappelprodusente ter wêreld, onderteken is, behoort dit ook moontlik te maak om wetenskaplike samewerking tussen Nieu-Delhi en Yaoundé te versterk, veral met betrekking tot die oordrag van tegnologieë in aartappelverbouing. 'ander spekulasies soos tamatie, koring, rys, maniok en groente, volgens dieselfde bron.
PNN

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/2312-9863-agriculture-le-cameroun-et-l-inde-s-associent-pour-ameliorer-la-production-de-pomme-de-terre-dans-le-pays


.