Jordaanse bemiddelingsaak: Tebboune ontken alles

Jordaanse bemiddelingsaak: Tebboune ontken alles

In die aangeleentheid van die Jordaanse bemiddeling tussen Algerië en Marokko, is leuens koning in Algiers. Tussen die Algerynse diplomatieke bronne wat inligting bevorder en die president wat dit ontken, neem die verhaal 'n ongekende skaal aan, veral aangesien die koning van Jordanië Abdallah II betrokke is.

Wie om te glo in die geval van 'n veronderstelde bemiddeling van koning Abdallah II tussen Marokko en Algerië na sy amptelike reis na Algerië op 3 en 4 Desember? Een ding is seker, Algerië is terselfdertyd die poppespeler wat die toutjies trek en die marionet wat ly. Beligting.

Die storie begin met 'n artikel wat op die Spaanse media Vanguardia gepubliseer is, wat Jordaanse bemiddeling tussen Algiers en Rabat oor die gaspypleiding onthul. “Die politieke krisis tussen Spanje en Algerië is nou op die punt om opgelos te word danksy die bemiddeling van koning Abdullah II van Jordanië. Die monarg het 'n beginselooreenkoms in Algiers bereik om die Maghreb-Europe (GME) gaspypleiding so gou moontlik te heropen., sê die publikasie.

Die media voeg by dat die koning van Jordanië voor Algiers na Kaïro gegaan het "waar hy die ondersteuning van Abdelfattah Al Sissi verkry het om die bemiddeling tussen Algerië en Marokko uit te voer", terwyl hy 'n Algerijns-Marokkaanse vergadering in Switserland bevorder, met verwysing in hierdie 'n "Algeriese diplomatieke bron wat verkies om anoniem te bly omdat sy nie gemagtig is om met die pers te praat nie."

« Ons ondersteun koning Abdullah se bemiddeling om die GME te heropen. Ek dink dit kan baie gou gebeur, en dit sal 'n stap wees om die handelsverhouding met Spanje te normaliseer., het die Algerynse bron aan die Spaanse media gesê.

Hierdie Algerynse bron is vervolgens weerspreek deur 'n moorddadige artikel van die amptelike Algerynse media Echourouk, waarin koning Abdallah II aangeval word en sy mag geminimaliseer word, wat dit veral regverdig deur diametraal verskillende posisies tussen Algerië en Jordanië oor die kwessie van die Sahara.

Die Algerynse media voeg by dat voor die koning van Jordanië geen invloedryke Arabiese leier daarin geslaag het om Algerië te laat redeneer oor die kwessie van versoening met Marokko nie, terwyl hy onder meer Franse, Mauritaniërs of steeds Saoedi's genoem het.

Die Algerynse koerant gaan voort om Marokko daarvan te beskuldig dat hy gemaneuvreer het dat hierdie artikel deur die Spaanse media gepubliseer word. Echourouk het nie net koning Abdallah II aangeval nie, maar het Vangardia daarvan beskuldig dat hy gerugte publiseer en deur Marokko beheer word, wat die professionaliteit en etiek daarvan bevraagteken het.

Die inligting wat deur die Spaanse media gepubliseer word, kom egter van Algerië af, aangesien dit 'n Algerynse diplomatieke bron is wat daar aangehaal word.

Terwyl die belangrikste inligting afkomstig is van Algerynse diplomasie, 'n dramatiese wending Donderdagaand, gee die Algerynse president Abdelmadjid Tebboune 'n televisie-onderhoud aan plaaslike media om enige Jordaniese bemiddeling te ontken.

« Hy (koning Abdallah II, redakteursnota) het nie met my oor enige land gepraat nie. Hy het nie gekom vir bemiddeling en ook nie van bemiddeling gepraat nie, nie hy of enige ander nie.” het Abdelmadjid Tebboune gesê.

Hierdie keer is dit die Algerynse president wat enige bemiddelingspoging ontken, nie net van Jordanië nie, maar hy gaan verder deur te sê dat daar nog nooit enige pogings van ander lande was nie, sodat die internasionale pers verskeie inisiatiewe aangekondig het, veral Arabiese, en die sistematiese verwerping hiervan.

Dit lyk voor die hand liggend dat die Algerynse regime homself in die voet geskiet het deur 'n storie uit te dink en dit te ontken net om te pronk en mense daaroor te laat praat. President Tebboune se openbare leuens, wat hy met gemak kommunikeer, formaliseer bowenal Algerië se onbetroubaarheid en teenstrydighede, en stel dit bloot aan 'n boemerang-effek as een van die partye wat by die bemiddelings betrokke is, bevestig dat dit goed plaasgevind het.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://fr.hespress.com/295150-affaire-de-la-mediation-jordanienne-tebboune-nie-tout-en-bloc.html


.