In die DRK, agter die skerms van die onderhandelinge oor die onttrekking van die M23


In die DRK, agter die skerms van die onderhandelinge oor die onttrekking van die M23

Die M23 het in 'n persverklaring aangekondig, onderteken op 23 Desember deur die politieke woordvoerder van die beweging, Lawrence Kanyuka, dat hy hom aan sy posisies in Kibumba onttrek. Geleë sowat twintig kilometer van Goma af, het hierdie plek onder die beheer van die rebelle gekom aan die einde van hul laaste offensief, wat op 20 Oktober begin het. Een seremonie het plaasgevind in die geselskap van onder andere generaal Jeff Nyagah, bevelvoerder van die streeksmag van die Oos-Afrikaanse Gemeenskap (EAC, in Engels), wat beheer oor hierdie gebied moet neem.

Vergadering by Gee es-Salaam

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1403843/politique/en-rdc-dans-les-coulisses-des-negociations-sur-le-retrait-du-m23/


.