Groen waterstof: memorandum van verstandhouding tussen Sonatrach en die Duitse VNG

Groen waterstof: memorandum van verstandhouding tussen Sonatrach en die Duitse VNG

Die Sonatrach-groep en die Duitse gasmaatskappy VNG AG (VNG) het Dinsdag in Algiers 'n memorandum van verstandhouding onderteken "wat daarop gemik is om die geleenthede vir samewerking te ondersoek vir die verwesenliking van projekte op die gebied van waterstof en groen ammoniak met die doel om uit te voer. hulle na Duitsland".

Die ondertekening van hierdie protokol het plaasgevind op die kantlyn van die 4de uitgawe van die Algeries-Duitse Energiedag, volgens 'n Soonatrach persverklaring.

“Die eerste stap sal wees om uitvoerbaarheidstudies uit te voer wat verband hou met die waterstofwaardeketting, van produksie en vervoer tot bemarking, met die doel om die potensiaal van kommersiële projekte om gesamentlik in hierdie gebied te ontwikkel, te evalueer,” lui die verklaring.

En om by te voeg: "Sonatrach is ten volle in lyn met die nasionale padkaart vir die ontwikkeling van groen waterstof met die doel om loodsprojekte op mediumtermyn van stapel te stuur".

"Die verbinding van internasionale pyplynnetwerke tussen Algerië en Europa, wat gebruik kan word vir die vervoer van groen waterstof, en die skenking van sonkragpotensiaal stel Sonatrach in staat om 'n langtermynstrategie te betrek om groenwaterstofprojekte teen mededingende koste te realiseer", het dieselfde bron tot die gevolgtrekking gekom.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.algerie-eco.com/2022/12/20/hydrogene-vert-protocole-dentente-entre-sonatrach-et-lallemand-vng/


.