In Grasse maak hulle 'n sepie om vroue in Indië te ondersteun

In Grasse maak hulle 'n sepie om vroue in Indië te ondersteun

In hulle gedagtes, 'n enkele mantra: solidariteit het geen grense nie. Wanneer daar 'n gesondheidsnood is, veral as gevolg van oop ontlasting, is daar niks soos 'n humanitêre projek nie.

Dit het vanselfsprekend gelyk vir die studente van die klas wat aan die Parfuumskool van Grasse, Centifolia gradueer, om die bevolking van die Latur-streek, in Indië, te ondersteun. Om vir hierdie ontwikkelende land te werk deur in die voetspore te volg van Grassois Alexis Roman, stigter en direkteur van die Reëndruppelvereniging (1).

Die studente – toe in hul derde jaar toe hulle drie jaar gelede met die Gulabi-projek begin het – het onvermydelik gewens "lig hul vaardighede uit" : parfumerie, skoonheidsmiddels en aromatiese produkte. Dit is hoe jong mense 'n stukkie seep gemaak het, Bhoomi Poojan Saabun.

'n Bron van inkomste om onafhanklik te word

Hoe kan 'n klein geurige stukkie met jasmyn-, sitral- en sandelhoutnote hulle help? Om hulle ongetwyfeld beter higiëne te bied. “Wanneer hulle hul liggame was, maak hulle terselfdertyd hul klere skoon”, sê Alexis Roman.

Vir die emansipasie van vroue ook. 'n Produk so banaal soos dit is, blaas inderdaad 'n reuk van bevryding uit. "Ons wil hierdie vroue leer hoe om hierdie soliede seep te maak en te bemark sodat hulle 'n stabiele bron van inkomste kan skep", verduidelik drie studente.

En spesifiseer: “Al die bestanddele wat gebruik word, is in Indië verkry. »

Met hierdie goudmyn in hul hande het hierdie vroue, wie se situasie in baie opsigte twyfelagtig is (2), outonoom kan word. "Veral omdat ons uitgevind het dat daar reeds 'n saris-koöperasie was ... »

Hul stukkies materiaal kan dan gebruik word om die klein materiaalsakkies te maak waarin die sepies gebêre word.

Daar is aan alles gedink!

'n Volhoubare projek

Hierdie sending het egter nou eers begin. In Februarie sal Alexis Roman en Cédric Michel, administratiewe bestuurder van die Ecole Supérieure du Parfum en lid van die Reëndruppelvereniging, na Indië vlieg om die voltooide produk aan belangstellendes te onthul.

Teen daardie tyd sal die studente van die Centifolia-bevordering, aan die ander kant, na ander horisonne gedraai het, die skoolloopbaan verplig dit! Dit is hoekom die vorige klas sal oorneem om hierdie pragtige storie te verdiep en voort te sit. Veral omdat hierdie jongmense op hul beurt al hierdie vroue moet ontmoet.


1. Gestig in 2010, die Reëndruppel-vereniging werk om die lewensomstandighede van landelike gesinne in Indië, wat gebuk gaan onder droogte en armoede, te verbeter deur die volhoubare bestuur van natuurlike hulpbronne.

2. 9 uit 10 Indiërs glo dat 'n vrou haar man moet gehoorsaam, volgens 'n peiling deur die Pew Research Centre nadat hulle 29.999 2019 Indiese volwassenes tussen November 2020 en Maart XNUMX ondersoek het.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.nicematin.com/belle-histoire/a-grasse-ils-fabriquent-un-savon-pour-soutenir-les-femmes-en-inde-816802


.