die seniliteit van Algiers loop vas in sy fiktiewe bemiddelings

die seniliteit van Algiers loop vas in sy fiktiewe bemiddelings

Die Algerynse president het Donderdag tydens 'n monoloog wat aan die Algerynse media toegestaan ​​is, die bestaan ​​van 'n Saoedi-, Koeweitse- en ander Turkse of Jordaniese sending van goeie ampte ontken en wie nog weet, in die konflik tussen Algiers en Rabat.

Die eerste seniele hoof van die Muppets-vertoning wat in Algerië gemaak is, tans koud met sy tweede, nietemin mentor, uit sy voorverhoog-boks het selfs geskat dat die krisis so is dat daar geen sprake van bemiddeling kan wees nie. " Jy moet een ding weet. In Algerië gaan die voorrang van inligting na die Algerynse mense. As daar 'n bemiddeling was, sou ek die Algerynse mense gesê het. Ek sal dit nie wegsteek nie antwoord hy. "Ek dink die situasie het verder gegaan as enige poging tot bemiddeling". Vir die goeie man is die Algerynse sterk gekant teen enige benadering tot versoening, vandaar sy einde aan ontoelaatbaarheid.

In hierdie verband het die president met die onuitspreekbare naam aangedui dat hy geen bemiddeling en enige land genoem het nie, en beklemtoon dat " die besoek van die koning van Jordanië, Abdullah II, was soos al die ander besoeke van leiers wat na Algerië gekom het, behalwe dat daar altyd partye is wat in interpretasies betaal ". Hy het selfs sy "mense" uiteindelik die paar Algeriërs wat hom nog volg gerusgestel oor " dat mens nie die laksman op dieselfde voetstuk kon sit en hom aanval nie.”, behalwe dat dit nie gedefinieer het wat is wat nie. Hy het nie weereens gefaal om die verskille tussen ons twee lande te onthou nie.

Benewens die dispuut oor die Marokkaanse Sahara, waarvan hy vir eers nie 'n woord gesê het nie, sal ons uit die geskille wat oor die afgelope twee jaar gekom het, gekom het om op hierdie warm aartappellêer vir El Mouradia geënt te word. . Volg ander kyke ... want sonder om hulle te noem en laat ons pret hê, kan die toespelings nie duideliker wees nie: die Algerynse president, in die naam wat jy weet, as president hy is, het Marokko dus daarvan beskuldig dat hy aan die oorsprong van die brande was wat het noordelike Algerië en veral Kabilië gedurende die somer van 2021 verwoes en byna honderd slagoffers doodgemaak.

Hy het Marokko ook daarvan beskuldig dat hy die Beweging vir die Selfbeskikking van Kabilië (MAK), wat deur Algiers as 'n terreurorganisasie geklassifiseer is, ondersteun. Sou ons jou ignoreer, die hervatting van betrekkinge tussen Marokko en Israel, asook die besoeke van verskeie Israeliese amptenare aan die koninkryk wat Algiers oorweeg het soos direkte bedreigings vir die veiligheid van Algerië. Laastens beskuldig die ANP en besluitnemers in Algiers Marokko gereeld daarvan dat hulle hul grondgebied met dagga oorstroom. En ons gaan van daar af en groen en nie ryp nie, soos, onthou, die feit dat ons die berg Toubkal van die Aurès gesteel het om dit in die Hoë Atlas te plaas.

Maar hierdie delusies is verstaanbaar in die lig van capos-generaals wat die man beskou as 'n fout in die strategie van die ander seniel van diens of mishandeling wat waak oor die goeie versorging van 'n land in sy beeld, skizo en onder Cocoon khaki. Inderdaad, in sosiale netwerke kom kritiek van oraloor, waarvan sommige bekend is dat hulle die militêre stem dra. Sekere clans binne die generaals wat hulself en gewillig vertoon om die beeld van die president te beswadder met die onuitspreekbare naam sonder enige straffeloosheid hoegenaamd. Dit dui ook daarop dat dinge van sleg tot erger gaan tussen die twee seniele Muppets-vertoning wat in Algerië gemaak is. Vir ons hier-gebloei, 'The show must go on' en ons is heeltemal gereed vir die heerlike volgorde van gebeure, met die Padda wat jy nooit weet nie!

Maar genoeg grappies en geen aanstoot vir Thierry nie, Marokko is dus weereens genooi na die periodieke 'debat' of 'periodieke presidensiële onderhoud' aan die ooste van Eden met die verteenwoordigers van die 'plaaslike staat' media van die buurland. Tog weet Algiers dat Rabat van mening is dat daar geen behoefte aan 'n bemiddelaar tussen Marokko en Algerië is nie.

Boonop het koning Mohammed VI weereens met sy uitgestrekte hand, wat Algiers steeds weier, die Algerynse president na Marokko genooi. Laasgenoemde wil dit nie so hoor nie. Hierdie status quo-situasie is goed geskik vir Marokko, wat volle vertroue in die VN en die Veiligheidsraad het om ons sake uit te voer.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://fr.hespress.com/295219-maroc-algerie-la-senilite-dalger-senlise-dans-ses-mediations-fictives.html


.