Gaboen: die regerende party doen 'n beroep op Ali Bongo Ondimba om vir 'n derde termyn deel te neem


Gaboen: die regerende party doen 'n beroep op Ali Bongo Ondimba om vir 'n derde termyn deel te neem

Agt maande voor die presidensiële verkiesing het die 12de gewone kongres van die Gaboenese Demokratiese Party (PDG), die regerende party, het 25 resolusies aanvaar wat verband hou met die interne funksionering van die party, teen die agtergrond van talle oproepe vanaf die podium wat die "vooraanstaande kameraad" en leier van die party aanmoedig, Ali Bongo Ondimba, by hardloop vir 'n nuwe mandaat.

Etlike duisende afgevaardigdes en aktiviste, geklee in wit hemde gesprei met groen, geel en blou, die kleure van die Gaboense vlag, het Vrydag en Saterdag by 'n stadion aan die buitewyke van Libreville, die hoofstad, in 'n feestelike atmosfeer bymekaargekom. Ander het tunieks gedra wat die gelykenis van die stigter van die party gedra het, Omar Bongo Ondimba, vader van die staatshooft wat hom opgevolg het ná sy dood in 2009. “Ali president! », «2023 is gewen», het die gehoor gesing toe Ali Bongo Ondimba na die podium gevorder het vir sy afsluitingstoespraak.

"Ek het die boodskap gehoor en jou baie oproepe", antwoord die president in sy pak onberispelik. "Ek neem hulle vir getuienisse van vertroue (...) Jou appèlle het nie op dowe ore geval nie," het hy in sy slottoespraak gesê.

“Onwrikbare ondersteuning”

In 'n reeks boodskappe van ondersteuning vir die president, het Axel Jesson Denis Ayenoue, president van die CEO's Youth Union, veral sy "onfeilbare steun" vir die president uitgespreek en hom "heel natuurlik genooi om as 'n kandidaat te staan".

"Ons hernu ons onfeilbare ondersteuning vir kameraad Ali Bongo Ondimba en sy natuurlike kandidatuur," verseker Chantal Mebaley, hoof van die PDG Women's Union. “Dit kan nie anders nie”, het André Dieudonné Berre, Dekaan van die Sages, afgesluit du HOOF UITVOERENDE BEAMPTE.

(met AFP)

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1403968/politique/gabon-le-parti-au-pouvoir-appelle-ali-bongo-ondimba-a-briguer-un-troisieme-mandat/


.