verhoging in lone, pensioene en werkloosheidsvoordeel

verhoging in lone, pensioene en werkloosheidsvoordeel

Die President van die Republiek, Abdelmadjid Tebboune, het hierdie Sondag, aan die einde van 'n vergadering van die Raad van Ministers, 'n verhoging in die lone van die werkers, 'n verhoging in die pensioene van die aftrede en 'n herwaardasie van die werkloosheidstoelae beveel. , dui op 'n persverklaring van die Presidensie van die Republiek wat op sy Facebook-blad gepubliseer is.

Die President van die Republiek het ook beveel om salarisse oor die twee jaar 2023-2024 te verhoog sodat hul jaarlikse vlak tussen 4 500 dinars tot 8 500 dinars wissel, afhangende van die grade. Dus, die verhogings wat gedurende die drie jaar 2022, 2023, 2024 goedgekeur word, styg tot 47%.

President Tebboune het besluit om die minimum aftreetoelaag in Algerië te verhoog tot 15.000 10.000 DA vir diegene wat minder as 20.000 15.000 DA verdien, en 18.000 20.000 dinars vir diegene wat 2021 XNUMX DA verdien, in ooreenstemming met die minimum loon wat sedertdien met XNUMX XNUMX teen XNUMX XNUMX dinars toegeneem het. .

Die staatshoof het besluit om die werkloosheidsvoordeel van 13.000 15.000 tot XNUMX XNUMX dinar netto te verhoog, alle koste saam, benewens die aanname deur die staat van die uitgawes van die gesondheidsdekking van die werkloses gedurende die tydperk waartydens hulle die toelae ontvang.

Die president het die regering gevra om meer fasiliteite vir die skepping van besighede in verskeie dissiplines goed te keur, wat Algerië na 'n slim ekonomie sal stoot, met die doel om werkloosheid onder die jeug te absorbeer.

Die termyn vir die stigting van 'n ekonomiese onderneming op bestuursvlak moet nie een maand oorskry nie.

Die President van die Republiek het aangedring op die behoefte om die salarisrooster in lyn te bring, eers op koopkrag, dan op die volgehoue ​​ondersteuning van die sosiaal kwesbare groep, met inagneming van die waarde van werk en bevordering van produksie, as twee hoofverwysings om lone te verhoog .

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.algerie-eco.com/2022/12/25/conseil-des-ministres-hausse-des-salaires-des-retraites-et-de-lallocation-chomage/


.