Algerië-Spanje krisis: Pedro Sanchez onder druk

Algerië-Spanje krisis: Pedro Sanchez onder druk

Die hoof van die Spaanse regering, Pedro Sanchez, is weer onder druk om dringend te vind oplossings ten einde die krisis met Algerië wat 'n groot impak op die Spaanse ekonomie het, te besleg.

Die Spaanse opposisie het opgeskerp om van Pedro Sanchez 'n skikking van die krisis met Algerië te eis.

| Lees ook: Spaanse keramiste treur oor die verlies van die Algerynse mark

Die president van die Spaanse Volksparty (PP) van die provinsie Castellón in die outonome streek Valencia, Marta Barrachina, het ’n beroep op Pedro Sanchez gedoen om die krisis met Algerië te skik.

’n Omkeer met rampspoedige gevolge

Die president van die PP van Castellón skat dat die opskorting van kommersiële betrekkinge met Algerië 'n jaarlikse omset van 230 miljoen euro se uitruilings tussen die provinsie en Algerië in gevaar gestel het.

"Vervaardigers van keramiekfrits en emalje het hul eerste eksterne mark (buite die EU) verloor omdat Sanchez presies die teenoorgestelde doen van wat van 'n regering verwag word, hy skep probleme in plaas daarvan om oplossings te gee", betreur Marta Barrachina vir die plaaslike koerant Castellón Plaza.

Die gevolge van die opskorting van handelsbetrekkinge wat deur Algerië besluit is as weerwraak vir Madrid se belyning met die Marokkaanse standpunt oor die Wes-Sahara-konflik, weeg volgens Marta Barrachina op die ekonomie van 'n hele streek.

"Die gevolge van die beëindiging van kommersiële betrekkinge met Algerië sedert verlede Junie is baie ernstig vir die provinsie Castellón en vir die keramieksektor, veral vir vervaardigers van skyfies en glasure sowel as vir vervaardigers van tegnologie en keramiekmasjiene", dui die n°1 van die gewilde partytjie in Castellón.

Volgens Castellón Plaza, wat amptelike syfers aanhaal, het die verkope van keramiekprodukte tussen Januarie en Oktober met 28% gedaal.

Die spook van offshoring

"As Sanchez nie 'n oplossing vind vir die probleem wat hy met Algerië gegenereer het nie, is die toekoms van die bedryf al hoe meer ingewikkeld, en die risiko van hervestiging het toegeneem, met alles wat dit impliseer in terme van indiensneming", waarsku Marta Barrachina.

Om die keramiekbedryf in haar provinsie te red, eis die president van die People's Party van Castellón dat Sanchez besluit om hulp aan die maatskappye wat geraak word toe te staan ​​en dat hy "werk om die handelsblokkade met Algerië op te los".

Op die gebied van keramiek het Algerië in 2021 tot 90 miljoen uit Spanje ingevoer. Die voorspelling was 120 miljoen vir 2022, volgens Marta Barrachina, as Sanchez nie 'n krisis met Algerië veroorsaak het nie.

Spaanse keramiekvervaardigers het volgens El Mundo verliese aangeteken op 70 miljoen euro in ses maande.

Verteenwoordigers van die keramieksektor het ook 'n beroep op Sanchez gedoen om die dispuut met Algerië te besleg om die bedryf te red van hervestiging, wat al hoe meer onvermydelik lyk as die verhouding tussen Madrid en Algiers nie 'n positiewe ontwikkeling ervaar nie.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.tsa-algerie.com/crise-algerie-espagne-pedro-sanchez-sous-pression/


.