Maghreb: die omwenteling van 2022 – Le Point

Maghreb: die omwenteling van 2022 – Le Point

Reserve aux abonnés

BRIEF VAN MAGHREB. Terwyl Tunis toenemend geïsoleer word, sal Algiers weer 'n streeksmoondheid word teen 'n baie sterk Marokko in die diplomatieke ring.


deur Benoit Delmas


La qualification du Maroc en demi-finale de la Coupe du monde a ete un moment fort de cette annee 2022 pour le Maghreb et l'Afrique. Face a la remontada economique de l'Algerie, elle a pu etre un canal important du soft power du royaume cherifien.
Die kwalifisering van Marokko in die halfeindronde van die Wêreldbeker was 'n hoogtepunt van vanjaar 2022 vir die Maghreb en Afrika. Gekonfronteer met Algerië se ekonomiese herstel, kon dit 'n belangrike kanaal vir die sagte mag van die Cherifiaanse koninkryk gewees het. 
© Fadel Senna/AFP

Ana twee jaar (2020-2021) van Covid, grenssluitings en toeristebedrywe wat in die Marokko en in Tunisië, lok hierdie twee lande in die streek onderskeidelik 13 en 9 miljoen reisigers in 'n normale jaar. Noord-Afrika het gehoop om asem te haal, weer te begin soos voorheen, hierdie pandemiese ramp te ignoreer en sy ekonomieë te verbeter. Die oorlog het begin in Oekraïne deur Rusland anders besluit het. Grondstowwe het goud geword: olie, gas, durumkoring, gewone koring ... Die mees basiese alledaagse aksies – rondry, verhitting, eet – kom teen 'n hoë prys. Inflasie flirt met 10%. Elke land sal anders gereageer het volgens sy sterk punte en die ideologie van die mag in plek. Detail hersiening.

Die groeiende isolasie van...


Ek teken in

Eksklusiewe aanbiedinge: -50% die eerste jaar

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lepoint.fr/afrique/maghreb-le-chamboule-tout-2022–25-12-2022-2502813_3826.php


.