[Mening] Is daar 'n kompetisie om Bulu te word?


[Mening] Is daar 'n kompetisie om Bulu te word?

Deur hierdie vraag het Kamto Maurice haat, hebsug, nuuskierigheid en ander woorde teenoor die Bulu-volk in al die sogenaamde Renaissance- en Weerstandskringe gelegitimeer.

Dit is hierdie bevraagtekening, wat glo naïef is, wat vandag die anti-Bulu-gevoel in Kameroen beklemtoon. Met die hulp van verligte burgers soos Calixte Beyala en ander, is die versterking van hierdie gevoel goed op dreef. Maar dit bewys ten minste een ding: Kameroeners reis nie veel in die land nie. Wat paaie, watervoorsiening, telefoonnetwerk, ekonomiese operateurs, hoeveelhede basiese dienste (skole, hospitale, hoërskole ens.) betref, is die WES die rykste en rykste van die streke van Kameroen as ons die hoofstede uitsluit.

Die SUID die mees vergete Streek. Dit is dus nie die aantal ministers, direkteure-generaal, siviele administrateurs, kinderstaatsamptenare, ens. om te beny. Min van ons kan dit aanvaar om vir twee weke in die SUID te bly. Die klimaatstoestande en die bemarkingsaanbod van die Streek is nie benydenswaardig nie. Die Bulu-kinders is dus nie bevoorreg in die sin van Kamto en Beyala nie. Daar is diegene wat ly, by duisende, duisende wat nie getel kan word nie. Basies is die waarheid onverbiddelik: die ander kla baie.

Die Bamileke is min wat grond in die Weste het. Almal wil in Douala en Yaoundé woon. Almal van hulle is gereed om die ekosisteem van stede te vernietig, om te vestig in woonbuurte in gevaar, in onbewoonbare gebiede of gebiede wat onderhewig is aan toekomstige vernietiging. Vanjaar, omdat ek 'n klein eksperimentele veld in my dorpie geloods het, het ek verstaan ​​hoe geseënd die WESTE is. Maar haar aanbod laat iets te wense oor, want haar seuns is klaend en soek elders in plaas daarvan om van haar 'n paradys te maak.

Los die Bulu uit. Hulle ly dieselfde hartseer as al die ander. Hulle het Biya as seun, maar ons het en het nog Kadji, Fotso, Monkam, Noutchongoin, Sohain, Nana, Richard Lowe, Kammogne, die Kontchou, Foyou, FEUTHEU, Siam ens. As hulle besluit, oor 10 jaar, word hul streek Dubai of die Verenigde Arabiese Emirate van Afrika. Elke jong Bamileke moet die paradigma verander en NEE sê VIR ANTI BULU GEVOEL.

Choumi Halo

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/opinion-y-a-t-il-un-concours-pour-devenir-bulu


.