Buitelandse studente bring Frankryk 1,35 miljard euro elke jaar

Buitelandse studente bring Frankryk 1,35 miljard euro elke jaar

Meer as 300.000 internasionale studente het hulle vir die jaar 2021-2022 in Frankryk gevestig. 'n Historiese rekord vir Frankryk aangesien hierdie syfer vir die eerste keer die maatstaf van 300.000 XNUMX studente in internasionale mobiliteit oorskry, volgens diestudie gepubliseer op 28 November 2022 deur Campus France, 'n openbare liggaam verantwoordelik vir buitelandse studente verbonde aan die Ministeries van Hoër Onderwys en Buitelandse Sake.

In totaal verteenwoordig hulle 11% van alle hoëronderwysstudente, volgens die ministerie, veral in besigheidskole (+18%). Goud, indien die kulturele bydrae van internasionale studente gereeld genoem word, hul ekonomiese impak word dikwels geïgnoreer. Hulle vorm egter 'n werklike ekonomiese meevaller vir Frankryk.

Veelvuldige uitgawe-items

Verblyf, kos, vervoer, gesondheidsversekering ... internasionale studente betaal 'n gemiddeld van 867 euro per maand, onthul die Campus France-studie, wat in vennootskap met die Kantar Public Institute onder 10.000 XNUMX internasionale studente uitgevoer is. À hierdie uitgawes word by die registrasiefooie by Franse universiteite gevoeg. " Hulle betaal gemiddeld 2.822 euro aan klasgeld (CVEC cbydrae tot studente- en kampuslewe, redakteursnota) ”, merk Campus France op, voordat hy bygevoeg het dat daar in totaal nie minder nie as 873 miljoen euro aan registrasiefooie oor die 2021-2022 akademiese jaar gegenereer is, alle soorte instellings saam. .

« Hul verblyf genereer ook inkomste vir die Franse ekonomie in 'n wye verskeidenheid sektore. “Verduidelik die openbare liggaam wat vir buitelandse studente verantwoordelik is. Vervoeruitgawes verteenwoordig dus een van die belangrikste ekonomiese bydraes van internasionale studente met 461,2 miljoen euro in een jaar. Daarbenewens het 48% van die respondente op die opname erken dat hulle tydens hul verblyf gewerk het, en die bydrae in werknemers se sosiale sekerheidsbydraes het gemiddeld 7.800 13.300 euro bereik vir 'n enkele werk, en tot 34,8 300.000 euro vir verskeie poste per persoon. Laastens, vir die studente wat betrokke is by die uitgawes van lêer, die verkryging van visums en verblyfpermitte, steek Frankryk XNUMX miljoen euro se jaarlikse bydrae in die sak. In totaal dra die meer as XNUMX XNUMX internasionale studente in Frankryk vyf miljard euro per jaar tot die Franse ekonomie by.

1,35 miljard euro netto per jaar vir die Franse ekonomie

Selfs al bring hulle meer in as wat hulle kos, is internasionale studente ook 'n belangrike bron van openbare uitgawes. BY 3,1 miljard euro oor een jaar, die " deel van onderrig vir die hoër vlak » wat aan hierdie studente toegeskryf kan word, is die hoofuitgawe van die staat, sonder om die sosiale sekerheidsuitgawes en behuisingshulp te vergeet wat ook byna 500 miljoen euro verteenwoordig. " 18% van die respondente verklaar dat hulle hul studies finansier danksy beurse wat deur die regerings van hul land van herkoms of deur die Franse regering toegestaan ​​is “, dui die studie aan, of 53 miljoen euro gesubsidieer deur die Franse staat.

So, Campus Frankryk raam die totale koste van buitelandse studente op 3,7 miljard euro. Deur hierdie openbare uitgawes af te trek, benader die netto ekonomiese impak van hierdie kategorie studente dus 1,35 miljard euro.

Die Covid-19-gesondheidskrisis het egter studentemobiliteit beïnvloed. Vir byna agt uit tien respondente (78%) het die pandemie geen impak op die lengte van hul verblyf gehad nie, maar die ekonomiese bydrae van buitelandse studente in Frankryk is verminder, veral weens die vermindering in besoeke aan familielede, volgens Kampus Frankryk. Hul ekonomiese impak kon groter gewees het sonder die gesondheidskrisis, sonder dat die bedrag presies bepaal kon word van die tekort, wat die studie egter op 235,5 miljoen euro skat.

"Eerste voorskrywers in die land"

« Behalwe vir die direkte ekonomiese impak, het die verwelkoming van internasionale studente 'n impak op Frankryk se invloed “, onderstreep die studie. Vir 88% van die respondente het hierdie verblyf in Frankryk dus direkte positiewe uitwerking op hul begeerte om met Franse maatskappye te werk, 'n syfer meer van 10% vergeleke met die studie wat in 2014 uitgevoer is. Boonop wil dieselfde aantal terugkeer na Frankryk vir toerisme. Hulle kom hoofsaaklik van Afrika, en veral van Noord-Afrika en die Midde-Ooste (32%), maar ook van Europa (20%), Asië (16%) of selfs die Amerikas (8%), is ook " die eerste voorskrywers in die land ". Inderdaad, 90% van hulle sal Frankryk aanbeveel as 'n studiebestemming, of om daar te woon (75%).

Wanneer die ekonomiese elite van Marokko in die Franse Grandes Ecoles gevorm word

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.latribune.fr/economie/france/1-35-milliards-d-euros-ce-que-rapportent-les-etudiants-etrangers-a-la-france-chaque-annee-945043.html


.