die ekonomie weerstaan ​​die krisis, maar nie genoeg om ongelykhede te verminder nie

die ekonomie weerstaan ​​die krisis, maar nie genoeg om ongelykhede te verminder nie

Gepubliseer op:

In Indië weerstaan ​​die ekonomie deels die wêreldkrisis en die regering is tevrede hiermee. Die IMF het egter sy voorspellings vir die tydperk 2022-2023 verminder. Groei blyk te swak te wees, waarsku ekonome, om werkloosheid te verminder en ongelykheid te verminder.

Met ons korrespondent in Bangalore, Kom Bastin

Vir die Indiese regering, aan die hoof van die G20, is dit 'n tyd vir optimisme. Selfs verminder tot 6,1%, Indiese groei beloof om hoër te wees as wat in China, Turkye of Brasilië verwag word.

Apple se keuse van Indië vir maak die iPhone 14, die eerste halfgeleier fabrieke van die land, die lugvaartkontrak tussen die vervaardigers Airbus en Tata…. Dit is die koms van 'n nuwe Indië, toekomstige derde demokratiese wêreld ekonomiese mag jubel Indië se ambassadeur in Frankryk, Jawed Ashraf.

Inkrimping van 6% onder die effek van die Covid

Pasop vir oorvertroue waarsku ekonome, soos Santosh Mehrotra, skrywer van Watter groei om werk te laat herleef? « Die Indiese ekonomie het met 6.6% gekrimp onder die effek van die Covid, teenoor 3,1% in die wêreld. As ons so laag begin, is wat ons waarneem dus 'n terugslag ", waarsku hy.

Groei van minder as 8% is in elk geval te swak om die strukturele probleme van die Indiese ekonomie op te los, het regter Mehrotra. " Gegewe die krisis, moet ons 12 tot 15 miljoen werksgeleenthede per jaar skep. Al hoe meer jong mense wat op die arbeidsmark aankom, kan egter nie werk kry nie. Werkloosheid neem toe, lone daal en armoede keer terug na Indië Hy gaan voort.

Volgens die jongste verslag van die Wêreldbank het 71 miljoen mense onlangs onder die armoedelyn geval ná die Covid-19-krisis. Byna 8 uit 10 is Indiese burgers. 'n Skouspelagtige toename wat in kontras staan ​​met die entoesiasme wat deur die owerhede geopenbaar is.

►Luister ook: VANDAG DIE EKONOMIE – Indië, 'n opkomende mag teen China

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.rfi.fr/fr/asie-pacifique/20221226-inde-l-%C3%A9conomie-r%C3%A9siste-%C3%A0-la-crise-mais-pas-assez-pour-r%C3%A9duire-les-in%C3%A9galit%C3%A9s


.