Nie Frankryk of Duitsland is die tegnologiese leiers in Europa nie

Nie Frankryk of Duitsland is die tegnologiese leiers in Europa nie

Die Britse tegnologiemark sou nou nie minder nie as 942 miljard dollar verteenwoordig, volgens 'n nuwe studie deur Dealroom.co vir die VK. Dit is beter as Duitsland ($467,2 miljard) en Frankryk ($307,5 ​​miljard) saam, selfs al het Brexit onlangs die kaarte op die ekonomiese skaakbord in Europa herskommel. Op die Ou Vasteland is ons bure oorkant die Kanaal dus eerste op die ranglys. Op die terrein is daar inderdaad pragtige nuggets soos die Revolut-aanlynbank, SumUp-betaalterminale of Deliveroo en sy maaltydaflewerings.

Hierdie syfers moet natuurlik met omsigtigheid oorweeg word soos vir elke studie. Maar die waarheid is waarskynlik baie naby, veral met 'n meer liberale en progressiewe konteks onder die eilandbewoners. Op die terrein, let ook op die teenwoordigheid van die kragtiges Londense aandelebeurs en 'n linguistiese ekosisteem wat noodwendig meer voordelig vir die plaaslike bevolking is.

Maak plek vir eenhorings

van Deal room, 144 "eenhorings" sou ook in die Verenigde Koninkryk gebaseer wees. Onder hierdie termyn is versteekte maatskappye wat van die beginfase na 'n waardasie van minstens een miljard dollar gegaan het. Onder hierdie kan ons FinTech Checkout.com en TransferWise noem, maar ook OakNorth. In totaal het Britse firmas ook die ekwivalent van 27,3 miljard euro in 2022 ingesamel. Weereens is dit meer as vir die gekombineerde getalle van Frankryk en Duitsland.

Hiermee roep die bron die geval van 237 "futurecorns". Verstaan: baie belowende maatskappye en gereed om binnekort die miljard-kerf te bereik. Maar miskien minder vinnig as wat verwag is, gegewe die krisis wat ook die Verenigde Koninkryk hard tref.

En in Frankryk?

Vir die mees nuuskieriges bied Dealroom ook 'n gedetailleerde verslag oor die tegnologiemark in Frankryk op sy webwerf. Ons verneem die tweede kwartaal van 2022 is vertoon as 'n rekord in terme van fondsinsameling, met nie minder nie as 3,7 miljard euro oor die tydperk ingesamel.

Aan die kant van ons eenhorings vind ons veral die onbetwiste sukses van Doctolib, 'n platform vir die maak van 'n afspraak met 'n gesondheidswerker vanaf 'n selfoon of 'n rekenaar. Back Market is ook een van die leiers, wat spesialiseer vir sy aandeel in die herverkoop van opgeknapte toerusting. En vir FinTech is dit SAS Qonto wat die boot lei. Sy aanlynrekeninge vir vryskutters en beginners het ook die Italiaanse, Spaanse en Duitse markte verower.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.presse-citron.net/france-allemagne-pas-leaders-europe/


.