Indië, 'n brose reus, deur Eugène Berg (Le Monde diplomatique, Januarie 2023)

Indië, 'n brose reus, deur Eugène Berg (Le Monde diplomatique, Januarie 2023)

Indië, 'n brose reus, deur Eugène Berg (Le Monde diplomatique, Januarie 2023) Indië 'n reus 02e3c

Die oorlog in die Oekraïne het Indië, wat gretig was om van die status van 'n balanserende mag na dié van 'n regerende mag te beweeg, die moontlikheid gebied om sy visie van 'n multipolêre wêreld te bevorder. Die land, op pad om die mees bevolkte op die planeet en die derde grootste ekonomie in die wêreld te word, sal die geleentheid kry, nadat hy die presidentskap van die G20 oorgeneem het, op 1 Desember 2022. Maar dit het nie daarin geslaag om te verkry 'n permanente setel in die Veiligheidsraad. Die skrywer, joernalis by Radio France Internationale (RFI), bied 'n inventaris gebaseer op huidige gebeure. Gekonfronteer met China, die terugkeer van die Taliban na Kaboel, die siklus van konflik met Pakistan, het Indië probeer om sy betrekkinge met die Verenigde State, Japan en Europa uit te brei, terwyl Rusland sy hoofverskaffer van wapens bly. Daar" Nuwe Indië deur mnr. Narendra Modi streef, beklemtoon dieHindutva, harde weergawe van Indiese nasionalisme, om sy Mughal en Britse verlede uit te wis. Ten spyte van die verklaarde doel van 'n " Selfonderhoudende Indië dit het die res van die wêreld nodig vir sy ekonomiese welvaart en militêre veiligheid.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.monde-diplomatique.fr/2023/01/BERG/65430


.