Kirsty Young erken chroniese pyn 'het my lewe verwoes'

Kirsty Young erken chroniese pyn 'het my lewe verwoes'

Die 54-jarige, wat tussen 500 en 4 byna 2006 uitgawes van BBC Radio 2018 se Desert Island Discs aangebied het, het vertrek vir behandeling vir fibromialgie en rumatoïede artritis. Young het gister op 'n spesiale uitgawe van die Castaways-program verskyn en aan Lauren Laverne, wat teruggekeer het na haar rol as aanbieder, gesê dat sy nou 'soveel beter' voel.

Kirsty het verduidelik dat sy aanvanklik 'n jaar deurgebring het om verskillende spesialiste te sien wat die aard van haar toestand probeer uitpluis het totdat sy 'n "briljante" rumatologieprofessor gevind het wat haar gediagnoseer het.

Sy het gesê hy het haar ook gewaarsku om haar toestand “ernstig” op te neem en die stres in haar lewe te verminder.

Sy het gesê: "Dit is met uiterste vriendelikheid gesê, maar dit was net 'n oomblik van absolute werklikheid en duidelikheid, en ek onthou ek het my motor gestop en net 'n goeie ou gehad, om 'n goeie Skotse woord te gebruik, 'n goeie ou [kreet] groet en ek het gedink 'wel, wel, dit is die feite en jy gaan regtig daaroor moet dink'.

“Ek was in pyn en langtermyn chroniese pyn is absolute pyn, letterlik en metafories, om te hanteer. Dit verpletter jou, jy verloor jou persoonlikheid, jy verloor jou sin vir humor, jy verloor jou sin vir self.

“Daar is allerhande dinge wat daarmee saamgaan. Dis aaklig.

“Ek moes dit dus ernstig opneem as ek wou beter word. So ek het. »

Fibromialgie is 'n langtermyn toestand wat pyn deur die liggaam veroorsaak.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.express.co.uk/life-style/health/1714054/kirsty-young-chronic-pain-fibromyalgia-diagnosis


.