Bank van Algerië: buitelandse valutareserwes beloop meer as 60 miljard dollar

Bank van Algerië: buitelandse valutareserwes beloop meer as 60 miljard dollar

Die goewerneur van die Bank van Algerië, Salah Eddine Taleb, het Maandag verklaar dat Algerynse valutareserwes 60 miljard dollar oorskry, wat gelykstaande is aan 'n jaar en 'n half van invoer.

Tydens die viering van die sestigste herdenking van die skepping van die Bank van Algerië, het Salah Eddine Taleb bygevoeg dat die Bank van Algerië tydens die Corona-pandemie in Julie 2021 die herfinansieringsprogram ter waarde van 2 100 dinars ten bate van banke van stapel gestuur het, ten einde verskaf meer finansiële likiditeit om ekonomiese aktiwiteit in die land te ondersteun.

In dieselfde konteks het mnr. Taleb aangedui dat die Bank van Algerië in 2022 'n nuwe uitdaging in die gesig gestaar het in terme van die beheer van inflasie as 'n wêreldwye verskynsel.

Die Bank van Algerië het gefokus op die gebruik van 'n pragmatiese monetêre beleid, veral die wisselkoers as 'n instrument om ingevoerde inflasie te verminder en die koopkrag van die Algerynse burger te bewaar in die lig van die betalingsbalanssurplus vir die eerste keer sedert 2014 , wat gelei het tot 'n toename in die buitelandse valuta reserwe tot 60 miljard dollar, ongeveer 'n jaar en 'n half van die invoer van goedere en dienste.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.algerie-eco.com/2022/12/26/banque-dalgerie-les-reserves-de-change-selevent-a-60-milliards-de-dollars/


.