Oorverbruik van gas verhoed die vermindering van CO2-vrystellings in Frankryk

Oorverbruik van gas verhoed die vermindering van CO2-vrystellings in Frankryk

Geplaas 27 Des 2022 om 7:03

Ontneem van 'n aantal sy kernreaktors, gesluit vir instandhouding of vir korrosieprobleme, het Frankryk nog nooit soveel gas verbruik om sy elektrisiteit te produseer soos in 2022 nie. ’n “Rekord” jaar, het GRDF verlede Donderdag berig. Gasaangedrewe kragsentrales loop al maande lank op volle kapasiteit. Om seker te maak dit kom deur die winter en verseker die land se voorraad, het die regering ook besluit om die Saint-Avold-steenkoolkragsentrale heropen , terwyl die Cordemais-eenhede, wat een keer belowe is om te sluit, aanhou werk.

Die klimaatsimpak is beduidend. Oor die eerste nege maande van die jaar het Frankryk se kweekhuisgasvrystellings skaars gedaal, volgens voorlopige skattings wat aan die einde van die week gepubliseer is deur Citepa, die liggaam wat verantwoordelik is vir die presiese telling van hierdie vrystellings wat veroorsaak dat die aarde se atmosfeer opwarm. Hulle het slegs met 0,3% gedaal, tot 306,8 miljoen ton CO-ekwivalent2 ( grond- en bossektor uitgesluit ).

As hy egter koolstofneutraliteit teen 2050 wil bereik – ’n doelwit wat in die wet vasgelê is – moet Frankryk die tempo van vermindering in sy uitstoot verdubbel. Tussen 2022 en 2030 moet dit elke jaar van 16 miljoen ton ontslae raak, 'n afname van 4,7% per jaar, terwyl dit 8,1 miljoen ton uitgeskakel het, 'n afname van 1,7% per jaar.jaar sedert 2010, het die Hoë Raad vir die Klimaat ontsyfer. , in sy jaarverslag wat in Junie gepubliseer is.

Verlede jaar het Frankryk 418 miljoen ton vrygestel. Dit sal dus bietjie meer as 400 miljoen moet uitreik om vanjaar in die spykers te wees. N uitdaging. Want dit is eerstens aan die kant van emissies gekoppel aan die produksie van energie, altyd belangrik aan die einde van die jaar, dat die skoen knyp. Hulle is 12% hoër in 2022 as in 2021, en dit vir al die maande van Januarie tot September. In die besonder, "die sluiting van baie kernreaktors in 2022, wat gelei het tot die gebruik van termiese kragsentrales", bevestig dus die Citepa. “Dit vertaal in 'n skerp toename in emissies van die elektrisiteitsopwekking-subsektor. »

Die neiging in die ander sektore is uiteenlopend. Emissies van die nywerheidsektor het met 5% gedaal weens 'n vermindering in aktiwiteit, en dié van die residensiële en tersiêre geboue met 11%. Die Citepa merk op dat " roep om soberheid onder openbare, private en huishoudelike spelers het gelei tot 'n daling in energieverbruik en veral elektrisiteit”. Aan die ander kant het kweekhuisgasvrystellings van die vervoersektor, die voorste vrystellingsektor in Frankryk, met 4% toegeneem, met sterk maandelikse variasies, en die skattings is "gekorreleer met brandstoflewerings".

Finansiële druk

Druk van die burgerlike samelewing moet nie verswak nie. Verlede week het omgewingsverdedigingsverenigings reeds verseker dat hulle gereed was om in 2023 terug te gaan hof toe om "'n finansiële boete te eis om die staat te dwing om op te tree", meer as 'n jaar. sy veroordeling deur die administratiewe regters vir sy onvoldoende pogings in die stryd teen kweekhuisgasvrystellings.

"Op 31 Desember 2022 sal die sperdatum wat die administratiewe hof in Parys aan die Franse staat gegee het om op te tree, verstryk", skryf in 'n persverklaring die verenigings van die Affair van die eeu wat Notre Affaire à tous, Greenpeace byeenbring. , Oxfam en die FNH, waarvolgens “die maatreëls wat tot dusver deur die uitvoerende gesag getref is, nie ambisieus genoeg is nie”. Hulle dui aan dat hulle die regering gevra het "om al die maatreëls wat geïmplementeer is" in detail te beskryf sedert die uitspraak.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lesechos.fr/politique-societe/societe/la-surconsommation-de-gaz-empeche-de-reduire-les-emissions-de-co2-en-france-1892053


.