In Tunisië, Farouk Bouasker, die man van Kaïs Saïed in Isie


In Tunisië, Farouk Bouasker, die man van Kaïs Saïed in Isie

Die Onafhanklike Hoër Owerheid vir die Verkiesing (Isie), wat nou almagtig lyk, verwerp alle kritiek van sy opponente, veral dié van die Onafhanklike Hoë Owerheid vir Oudiovisuele Kommunikasie (Haica), wat nie sy rol reguleerder kon speel nie en " mediapolisieman" tydens die veldtog vir die eerste ronde van die wetgewende verkiesing van 17 Desember.

Farouk Bouasker, ’n landdros wat deur die staatshoof, Kaïs Saïed, aangestel is, het onteenseglik sy stempel afgedruk op die liggaam, wat hy sedert verlede Mei lei en waaraan hy meer prerogatiewe toeken as wat dit in die tekste het. Hy het die proses om die verkiesings te organiseer volgens 'n verkiesingskode wat Isie die oorhand oor alle bedrywighede gee, uit die hand gedoen om enige afwykende mening intern uit die hand te wys. 'n Metode soortgelyk in alle opsigte aan dié wat deur Kais Saied.

'n Gelowige van die president

Farouk Bouasker is ook een van die getroues van die president. Hy geniet steeds sy selfvertroue ten spyte van herhaalde hik, veral wanneer die aankondiging van die voorlopige uitslae van die referendum van 25 Julie 2022 en ten tyde van dié van die eerste ronde van die wetgewende verkiesings van 17 Desember Volgende. Nadat hy tydens die verkiesingsaand aangedui het dat die deelnamekoers aan die wetgewende verkiesings 8,8% was en die lae vlak van hierdie persentasie toegeskryf het aan "die afwesigheid van korrupsie en politieke finansiering", het Bouasker uiteindelik die volgende dag aangekondig dat dit koers was 11,2%. Om hierdie warboel te regverdig, het hy netwerkonderbrekings en die laat sluiting van sekere stemlokale beroep. Verduidelikings wat sukkel om te oortuig en geneig is om Isie te diskrediteer. Mohamed Tlili Mansri, nog woordvoerder en lid van die liggaam, het bevestig dat Bouasker se uitlatings “net tot hom verbind”.

Die president van Isie ken die huis wat hy lei besonder goed, aangesien hy 'n lid is sedert die skepping daarvan in 2011. Hy is sedertdien verbonde aan die organisasie van al die verkiesings in die land. Bouasker, wat in sy vroeë dae deur 'n loopbaan as diplomaat verlei is, het uiteindelik vir die regte gekies nadat hy die kompetisie vir die Hoër Instituut van die Regbank (ISM) geslaag het, waarvan die resultate hom voor dié van die Instituut vir Besigheid bereik het. , wat hy ook die eksamen afgelê het.

Gebore in 1979 in 'n familie van boere van Zaouiet Sousse, naby Msaken (Sahel), het hy van sy vroeë jare 'n smaak vir die grond en 'n uitgesproke passie vir jag behou. Opgevoed deur 'n vader wat oortuig is dat sukses deur studies verkry word, het hy die Fakulteit Regswetenskappe in Tunis bygewoon en daarna die Fakulteit Regsgeleerdheid in Sousse. Gedurende hierdie jare sal hy as onderwyser 'n sekere Kaïs Saïed hê, wat hy ná die 2011-rewolusie sal vind.

’n Baie politieke landdros

Hierdie pa van drie kinders, 'n diskrete man, het 'n loopbaan as prokureur gelei, wat vir twee jaar 'n meer politieke wending geneem het. As regter het hy hoofsaaklik in Sousse, die "pêrel van die Sahel", gepraktiseer waar hy een van die streekbekendes is, soos een van sy ooms voor hom, Ridha Grira, wat Minister van Verdediging was onder die presidentskap van Zine el- Abidine Ben Ali.

In 2016 is Farouk Bouasker by Kasserine aangestel, waar hy terrorismesake hanteer, 'n werklike bedreiging vir die stabiliteit van die land. Benewens sy pligte as regter, waaroor hy dit 'n erepunt maak om nooit in die openbaar te praat nie, betree hy die politiek. In die nasleep van die 2011-rewolusie is die munisipale raad van sy geboorteplek, Zaouiet Sousse, ontbind. Bouasker, wat baat d'une stewige reputasie – en plaaslike gesinsondersteuning – word waarnemende burgemeester. Toe hy die pos in 2013 aanvaar het, was dit vir ’n onbepaalde tydperk. Hy bly tot 2018.

Die demokratiese oorgang is, vir Bouasker soos vir baie prokureurs, beide 'n wonderlike geleentheid en 'n vakleerlingskap wat 'n deurgang deur Isie bevorder. Hy het in 2011, in die Sousse-afdeling, sy tande in dié liggaam gesny om voor te berei vir die verkiesing van ’n Grondwetgewende Vergadering. Tydens die 2014 presidensiële en wetgewende verkiesings sal hy 'n opleier in die verkiesingsproses wees. In 2017 het hy president van die Sousse-afdeling geword. Dieselfde jaar het hy by die raad van Isie aangesluit, as 'n verteenwoordiger van die liggaam van landdroste. Twee jaar later het hy eerste vise-president van die liggaam geword, voordat Kaïs Saïed hom in Mei 2022 as president aangestel het.

Op die rigting van 'n bediening?

Bouasker kan trots wees daarop dat hy deel was van al die debatte binne Isie en op sy vingers al die probleme ken wat dit in die gesig staar. In sy laaste verklarings het hy ook versigtig nagelaat om te onthou dat hy een van die leiers van Isie was tydens die vorige verkiesings, wat hy beskryf het as “verdraai deur vuil geld”. “Hy het hom destyds nie veel uitgespreek nie en, as hy dit afgekeur het, kon hy bedank het soos sy voorganger, Chafik Sarsar”, onderstreep, onder die dekmantel van die anonimiteit, een van die lede van die Mourakiboun netwerk (voormalige Tunisiese Vereniging vir Demokratiese Ontwaking, gestig in 2011), wat homself die taak gestel het om verkiesingsprosesse waar te neem en die deursigtigheid en regverdigheid daarvan te evalueer.

Maar vir Farouk Bouasker, wat nou in die media oorbelig is, lyk die era van diskresie goed en waar verby. Elkeen van sy woorde word onder die loep geneem. Die landdros, van wie diegene wat hom ontmoet het, sê min verdraagsaamheid vir kritiek gehad het, sou volgens verskeie van sy familie politieke ambisies hê. Hy hoop om in die volgende herskommeling 'n ministerspos te kry.

Hy kon nietemin ly aan sommige van sy posisies, soms uiterste, en aan een of ander onbeholpenheid. Op 22 Desember het Isie gepubliseer in Amptelike Journal ’n verslag oor die referendum van Julie 2022 wat veral ’n lys Facebook-bladsye en persoonlikhede insluit teen wie Isie regstappe geneem het op grond daarvan dat hulle president Kaïs Saïed of die owerheid gespot het. Ongehoord, beide in die bladsye van die PB en van de Isia.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.jeuneafrique.com/1403681/politique/en-tunisie-farouk-bouasker-lhomme-de-kais-saied-a-lisie/


.