Operasie vir die kinders van Kameroen

Operasie vir die kinders van Kameroen

Arleuf. 'n Operasie ten gunste van die kinders van Kameroen. Die skool is deur die Back to School Solidarity with the Children of Cameroon-operasie genooi om skoolbenodigdhede vir Kameroense kinders in te samel.

As deel van hierdie mobilisering, voorgestel deur Solidarité laïque en Maïf, het die kinders van CE1-CE2 hulself bevraagteken oor solidariteit en burgerlike opvoeding en is bewus gemaak van die lewens van kinders wat in Kameroen woon. “Hulle word gedwing om skool toe te stap, hulle kan nie bekostig om hul voorrade te koop nie en hulle gaan vinnig agteruit in slegte weer. Hulle wil skool toe gaan om 'n goeie werk te hê ...” Hier is 'n paar van die reaksies wat die kinders tydens die vergadering gegee het.

Deur verskeie opvoedkundige materiaal is almal bewus gemaak van die onderwystoestande en die armoede van die land. Martine Berthault, onderwyser, bied hierdie aksie vir die derde jaar aan haar studente aan. Sy spesifiseer dat pamflette na posbusse versprei is en e-posse is aan alle ouers van studente gestuur.

Die kinders het ook kollekte by die Château-Chinon-winkel gedoen. Sowat honderd notaboeke, meer as tweehonderd penne, honderd-en-vyftig potlode en baie ander nuwe skoolbenodigdhede soos blokkies en uitveërs is ingesamel. Hulle sal aan die begin van die 2023-skooljaar in Kameroen aankom.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lejdc.fr/arleuf-58430/actualites/operation-pour-les-enfants-du-cameroun_14238926/


.