Verskeie storms sal Frankryk in die komende dae raak

Verskeie storms sal Frankryk in die komende dae raak

Van hierdie Woensdag af sal die weerstoestande in die noordweste van Frankryk versleg met die hervatting van die parade van steurings. Dit sal met sterk winde gepaardgaan. Die dalende getykoëffisiënte sal die risiko's van kusvloede beperk.

Laedruktoestande oor die Atlantiese Oseaan en 'n vinnige straalstroom

'n Groot laagdrukstelsel dek die grootste deel van die Noord-Atlantiese Oseaan. Vir nou bly sy invloed op Frankryk relatief beperk. Maar vanaf hierdie Woensdag, met die versterking van laedrukaktiwiteite oor die Atlantiese Oseaan en die Britse Eilande, sal die noorde van Frankryk verskeie storms ondervind tot Saterdag 31 Desember 2022 of Sondag 1 Januarie 2023

Inderdaad, die straalstroom wat tussen die subtropiese antisikloon en die Atlantiese depressie geleë is, behoort te versterk en 200 km/h rondom 8000 XNUMX meter hoogte te nader, wat redelik standaard is op hierdie tyd van die jaar. Wanneer oppervlakdepressies met hierdie straalstroom gekorreleer word, moet die bedreiging van stormsterkte gemonitor word, want die kombinasie van hierdie twee verskynsels is bevorderlik vir sterker winde.

Ons sien egter dat die straalstroom nie reguit is nie en golwings vorm, wat sy spoed beperk. Aan die ander kant dra dit 'n oppervlakvloei oor wat na die suidwestelike sektor georiënteer is, wat minder krag bied as die vloei wat reg wes georiënteer is.© Die Weerkanaal

Gale Wednesday naby die Engelse Kanaalstormweer Woensdag © Die Weerkanaal

Woensdag, 'n eerste Atlantiese versteuring het gedurende die dag die streke wat aan die Engelse Kanaal grens binnegeval. Ons verwag 'n versterking van die wind met rukwinde wat tot 100 km/h in die aand bereik en 60 tot 80 km/h binnelands oornag van Woensdag tot Donderdag noord van die Loire. Dit sal 'n klassieke winterstorm wees met geen verswarende karakter nie.

Donderdag, ná die verbygaan van die versteuring, draai die wind na die weste terwyl dit verswak, maar goeie rukwinde teen 80 km/h sal steeds langs die kus van die Kanaal waai.

Vrydag en Saterdag, die mees riskante daestorm Vrydag © Die Weerkanaal

Inderdaad, met die versterking van die Atlantiese laagdrukaktiwiteit en die gelyktydige versterking van die Sahara-antisikloon na die suide van Frankryk, word nog 'n stormwind Vrydag in die noorde van Frankryk verwag, met 'n groter risiko op die streke rondom die Engelse Kanaal. Winde van meer as 100 km/h word verwag en 80 tot 90 km/h in die noordwestelike lande. Hierdie situasie is nogal tipies hierdie tyd van die jaar, maar moet nog gemonitor word in die lig van 'n moontlike spesiale persverklaring oor hierdie onderwerp.

Daarna, Saterdag en Sondag, kan die noorde van Frankryk hierdie bedreiging van sterk winde behou, met 'n betroubaarheid wat sal afhang van die min of meer vinnige ontruiming van die depressies na die Britse Eilande. Die naburige streke van die Kanaal tot die Charentes sal die meeste blootgestel bly aan hierdie risiko van sterk wind, veral Saterdag. Die daaropvolgende evolusie, vir Sondag, sal nog gespesifiseer word.

Is ons in gevaar van stormwinde?

Naby die Kanaal lyk dit seker dat die sterkste rukwinde 100 km/h sal bereik gedurende die onstuimige tydperk tussen hierdie Woensdag en Saterdag. Soms kan hulle 20% hoër wees as die deurgang van stormbuilyne na die verloop van steurings. In die binneland is die betroubaarheid met betrekking tot winde rondom 100 km/h vir eers nog beperk, die waarskynlikheid is bowenal om rukwinde tussen 70 en 80 km/h te hê. In hierdie konteks lyk die risiko van 'n storm baie laag, en die verwagte windsterkte sal meer rondom die "storm" na "sterk storm".

Weens hierdie onsekerhede sal ons hierdie bulletin daagliks bywerk om die evolusie van hierdie storms, hul liggings en kronologieë noukeurig te volg.Hierdie artikel het eerste verskyn op https://actualite.lachainemeteo.com/actualite-meteo/2022-12-25/plusieurs-coups-de-vent-vont-toucher-la-france-ces-prochains-jours-65557


.