Frankryk verleng die opskorting van aannemingsprosedures vir Oekraïense kinders tot einde 2023

Frankryk verleng die opskorting van aannemingsprosedures vir Oekraïense kinders tot einde 2023

In tye van oorlog word die aanneming van kinders streng beperk deur verskeie tekste wat daarop gemik is om hul integriteit te beskerm en hul gedwonge verplasing te voorkom.

'n Besluit gemotiveer deur die voortsetting van die konflik. Via 'n dekreet gepubliseer in die Amptelike Joernaal hierdie Dinsdag, 27 Desember 2022, het die Minister vir Europa en Buitelandse Sake Catherine Colonna die opskorting van aannemingsprosedures vir Oekraïense kinders verleng tot 31 Desember 2023. Hierdie nuwe teks strek 'n aanvanklike dekreet gedateer 7 Maart 2022 wat hierdie aannemings opgeskort het "vir 'n tydperk van drie maande", en wat reeds tot 31 Desember 2022 verleng is.

In besonderhede is hierdie teks gebaseer op verskeie tekste, insluitend die Internasionale Konvensie oor die Regte van die Kind van 20 November 1989 maar ook die Den Haagse Konvensie van 29 Mei 1993 oor Beskerming van Kinders en Samewerking ten opsigte van Internasionale Aanneming. Die dekreet noem ook Artikel R. 148-10 van die Family Social Action Code.

Beskerm kinders

Soos uitgewys Bevryding in 'n artikel wat verlede Maart aan hierdie skorsing gewy is, word 'n paar dosyn lêers tans deur hierdie skorsing geblokkeer. Aan die ander kant is die dekreet nie van toepassing op gesinne wat reeds verwant is nie, om te verstaan ​​wie reeds in kontak is met 'n kind.

Die dagblad het die verskillende redes uiteengesit waarom aannemings in tye van oorlog opgeskort word. Om suiwer administratiewe redes is Oekraïense howe tans nie in staat om die nodige permitte uit te reik nie. Dit gaan ook oor die beskerming van kinders, wat kwesbaar is in tye van oorlog.

“In lande wat oorlog voer, word baie kinders van hul ouers en nabye familie geskeur en bevind hulle hulself aan hul lot oorgegee. Vir ’n vlugtelingkind om as aanneembaar beskou te word, moet daar eers groot pogings aangewend word om die lede van sy gesin te vind, wat onmoontlik is in ’n noodgeval.” spesifiseer die Franse aannemingsagentskap (AFA).

Die onlangse geskiedenis het boonop bewys dat respek vir kinders in tye van oorlog nie gerespekteer word nie. Soos die konflik gevorder het, het die Oekraïnse owerhede herhaaldelik kommer uitgespreek gedwonge verplasings van Oekraïense kinders na Rusland via vereenvoudigde prosedures vir die toekenning van Russiese burgerskap aan kinders wat nie in die sorg van hul ouers is nie.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.bfmtv.com/international/la-france-prolonge-la-suspension-des-procedures-d-adoption-des-enfants-ukrainiens-jusqu-a-fin-2023_AN-202212280110.html


.