Kameroen een van die minste buigsame lande wat visums betref (sleg)

Kameroen een van die minste buigsame lande wat visums betref (sleg)

Die African Development Bank (AfDB) visum-openheidsindeks vir Afrika vir die jaar 2022 is reeds 'n paar dae beskikbaar. Kameroen is in die 44ste plek op hierdie ranglys wat die voorwaardes van oopheid van Afrika-lande vir besoekers van ander Afrika-lande meet. Kameroen deel hierdie plek met Marokko en São Tomé en Príncipe. Al drie lande het 'n telling van 0,132.
Op die skaal van die ses lande van die Ekonomiese en Monetêre Gemeenskap van Sentraal-Afrika (CEMAC), vaar Kameroen nie beter nie. Slegs Ekwatoriaal-Guinee, laaste op die ranglys saam met Libië, is agter die land van die Ontembare Leeus in die CEMAC-sone. Chad beklee die eerste plek (39ste algeheel) met 'n telling van 0,279. Dit kom net voor die Kongo (41ste op die ranglys) met 'n telling van 0,215.
Kameroen se swak telling in hierdie ranglys is die gevolg van sy huidige visumbeleid. Yaoundé vereis dat reisigers van verskeie lande 'n visum moet kry voor reis. Alle lande wat hierdie visumbeleid voor reis toepas, beklee die laaste plekke in hierdie ranglys. Aan die ander kant beklee lande soos Benin, Seychelle en Gambië wat 'n algehele "geen visum"-beleid toepas, die eerste plekke op die ranglys.
Vir die AfDB is dit belangrik dat Afrikalande die reëls oor die opening van visums verslap. “Ons verstaan ​​dat die vrye beweging van mense 'n gunstiger situasie vir die sake-omgewing skep omdat dit beleggings lok en intra- en interstreekhandel stimuleer. Dit bevorder ook sosiale kohesie en verbeter die lewens van Afrika-burgers. Afrika verdien niks minder nie,” het die Kameroense Marie-Laure Akin-Olugbade, waarnemende visepresident vir streeksontwikkeling, integrasie en dienslewering by die AfDB, gesê.
Die Africa Visa Openness Index is in 2016 geskep. Vanjaar is die AfDB verheug dat die meeste Afrikalande vordering maak met hul reisvryheidsbeleide ná verskeie gedwonge beperkings weens die Covid-pandemie -19.
Michelangelo Nga   
Lees ook:
Industrialisasie-indeks 2022: Kameroen is agter Gaboen en Ekwatoriaal-Guinee (AfDB)
Post-covid herstel: Kameroen neem 'n lening van 94 miljard FCFA by die AfDB aan

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.stopblablacam.com/societe/2812-9866-mobilite-en-afrique-le-cameroun-parmi-les-pays-les-moins-flexibles-en-matiere-de-visas-bad


.