In Louvigné-du-Désert, drie dae se uitstalling oor die Algerynse oorlog in Januarie 2023

In Louvigné-du-Désert, drie dae se uitstalling oor die Algerynse oorlog in Januarie 2023

In 1954 is Algerië beskou as 'n uitbreiding van ons metropolitaanse gebied wat in 'n konflik gedompel is wat eers in 1964 sou eindig., dui die National Union of Combatants (UNC) van Ille-et-Vilaine aan. Die vereniging sal van 19 tot 21 Januarie by die dorpsaal van Louvigné-du-Désert, geleë noord van Fougères, 'n uitstalling oor die Algerynse oorlog, vanaf die Franse verowering van die land tot die konflik self aanbied, dieselfde en onafhanklikheid.

Dit is voorberei in vennootskap met die kommunes van die Pays de Louvigné en sal gelei word deur die presidente van die plaaslike afdelings van die UNC.

“Al ons soldate was net 20 jaar oud”

Ongeveer veertig panele sal die kompleksiteit van hierdie oorlog deur woorde en foto's illustreer. En om terug te kom na die ervaring van die vegters, veral Frans danksy getuienisse. Al ons destydse soldate was net 20 jaar oud, hulle het onsekerheid, militêre beperkings ervaar. Die pyn om weg te wees van geliefdes. Sommige het meer as dertig maande daaraan gewy, alles in die naam van Frankryk, verduidelik die UNC.

Na die wapenstilstand van 19 Maart 1962 het baie soldate en burgerlikes gesterf. Die nasie, deur die herdenking van 5 Desember, erken hulle deur hulde te bring. , het onlangs aan Patricia Mirailles, Staatsekretaris van die Minister vir die Gewapende Magte, herroep.

Uitstalling oor die Algerynse Oorlog, by die dorpsaal van Louvigné-du-Désert, plek Bochin. Gratis toegang. Donderdag 19 Januarie sal opgedra word aan middel- en hoërskoolleerlinge van Saint-Georges-de-Reintembault-skole; Vrydag 20, oop van 10:12 tot 14:18 en van 21:10 tot 12:30; Saterdag XNUMX, oop van XNUMX vm. tot XNUMX:XNUMX nm.

 

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://fougeres.maville.com/actu/actudet_-a-louvigne-du-desert-trois-jours-d-exposition-sur-la-guerre-d-algerie-en-janvier-2023-_7-5568043_actu.Htm


.