CHAN Algerië-2023: Marokko voorwaarde sy deelname aan die toernooi

CHAN Algerië-2023: Marokko voorwaarde sy deelname aan die toernooi

Marokko sal aan die Algerië-2023 Afrika-nasieskampioenskap deelneem, mits die vlug direk tussen Rabat en Konstantyn is.

Die president van die Koninklike Marokkaanse Sokkerfederasie (FRMF), Fouzi Lekjaa, het tydens die vergadering van die bestuurskomitee van die liggaam, wat Dinsdag gehou is, aangedui dat Marokko aan die Algerië-2023 Afrika-nasieskampioenskap sal deelneem, mits die vlug direk tussen Rabat en Konstantyn, gasheerstad van Marokko wedstryde.

Die volgende Afrikanasieskampioenskap (CHAN) word van 13 Januarie tot 4 Februarie 2023 in Algerië gehou. Marokko sal deur die nasionale o.23-span verteenwoordig word.

'n Besluit wat deur die baas van Marokkaanse sokker bevestig is, hierdie Dinsdag, 27 Desember, tydens die vergadering van die Bestuurskomitee van die beheerliggaam van groen en rooi sokker.

Lekjaa het egter verduidelik dat die FRMF korrespondensie aan die Confederation of African Football (CAF) gestuur het sodat laasgenoemde die spesifikasies van die kompetisie afdwing, veral die aspek rakende die ontvangs van die deelnemende spanne.

Die FRMF-bestuurskomitee het geëis dat die nasionale o.23-span na Constantine, die gasheerstad van Marokko se wedstryde, reis via 'n direkte vlug vanaf Rabat aan boord van 'n Royal Air Maroc (RAM)-vliegtuig, die nasionale spanbeampte. Andersins sal die nasionale span nie aan die kompetisie deelneem nie.

Ter herinnering, die Algerynse presidensie het in September 2021 die "onmiddellike" sluiting van die Algerynse lugruim "vir alle Marokkaanse burgerlike en militêre vliegtuie sowel as vliegtuie met 'n Marokkaanse registrasienommer" bepaal. Hierdie besluit het gekom ná die aankondiging op 24 Augustus 2021 deur Algerië van die eensydige beëindiging van sy diplomatieke betrekkinge met Marokko.

HA WAT

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/chan-algerie-2023-le-maroc-conditionne-sa-participation-au-tournoi


.