Covid: beperkings vir Chinese reisigers in die lig van die ontploffing van sake? Frankryk bestudeer "moontlike maatreëls"

Covid: beperkings vir Chinese reisigers in die lig van die ontploffing van sake? Frankryk bestudeer "moontlike maatreëls"

Hierdie Woensdag, 28 Desember, het Frankryk gesê dat dit "gereed is om alle moontlike maatreëls te bestudeer" in die lig van die ontploffing van Covid-gevalle in China. Verskeie lande oorweeg reisbeperkings. 

China is bekommerd. Die land het op Dinsdag 27 Desember drie nuwe sterftes aangemeld wat aan Covid gekoppel is, teenoor slegs een wat die vorige dag aangeteken is, maar hierdie data stem nie ooreen met die situasie wat ter plaatse waargeneem is nie, veral met begrafnisondernemers.

Terwyl Beijing het grootliks het sy maatreëls om die epidemie die afgelope tyd te beveg verslap, is verskeie lande bekommerd oor die herlewing van sake in China. 

Dus, Japan, en Italië en die Verenigde State oorweeg dit nou om die aankoms van Chinese reisigers te beperk. Hierdie lande het "groeiende vrese in die internasionale gemeenskap oor die huidige herlewing van kontaminasie in China" gerapporteer en "die gebrek aan deursigtige data, veral oor die virale genomiese volgordes, wat deur Beijing gekommunikeer is, gekasty." 

Beperkings in Frankryk? 

Rome het selfs Woensdag aangedui sy begeerte om 'n toets op reisigers van China af te lê.

Taiwan het ook Woensdag die implementering van Covid-opsporingstoetse aangekondig vir reisigers wat vanaf 1 Januarie vanaf China aankom. Die maatreël, wat tot einde Januarie in werking sal tree, raak nie reisigers van Hongkong en Macau nie, het die owerhede gesê.

In Frankryk het die Ministerie van Gesondheid gesê dat dit "gereed is om al die nuttige maatreëls te bestudeer wat as gevolg daarvan geïmplementeer kan word, in samewerking met Frankryk se Europese vennote, en binne die wetlike raamwerk wat vandag bestaan", het opgemerk BFM TV. 

Ons kollegas onthou dat "reisigers voorlopig geen formaliteite het om te voltooi voor hul aankoms in Frankryk nie, ongeag die land of gebied van herkoms".

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.midilibre.fr/2022/12/28/covid-des-restrictions-pour-les-voyageurs-chinois-face-a-lexplosion-des-cas-la-france-etudie-les-mesures-possibles-10893287.php


.