die afname in verbruik duur voort in Frankryk

die afname in verbruik duur voort in Frankryk

Volgens RTE word die daling van 7,4% verlede week deels verklaar deur die versagting van temperature. Dit het die verwarmingsverbruik verminder.

Elektrisiteitsverbruik daal steeds in Frankryk, met 'n afname van 7,4% verlede week vergeleke met die gemiddelde vir vorige jare (2014-2019) dieselfde week, volgens die jongste data van die RTE-netwerkbestuurder wat Dinsdagaand gepubliseer is. Hierdie syfer word gepubliseer na aanpassing vir kalender en meteorologiese effekte: dit is dus die verbruik wat sou plaasgevind het as die temperature in lyn gebring was met die normale temperature vir die tydperk.

Op hierdie manier is dit moontlik om strukturele variasies in verbruik van een jaar na die volgende te identifiseer, buite die weer-effekte, verduidelik RTE. Hierdie strukturele variasies is byvoorbeeld die effek van variasies in ekonomiese aktiwiteit of aksies wat op soberheid gerig is. Oor die afgelope vier weke het die gemiddelde strukturele daling 8,7% bereik.

Die tempo van afname het egter verlede week verlangsaam (-7,4% teenoor -8,1% die een tevore), volgens 'n berekening “uitgesluit jare met te verskillende kalenderkonfigurasies (die posisie van Kersdag bepaal die verbruik vir die hele week)”, dui die bestuurder van die elektrisiteitsnetwerk aan.

Die risiko van spanning vir die verlaagde elektrisiteitsnetwerk

RTE verduidelik die verlangsaming in die afname deur 'n vermindering in die potensiaal vir bykomende energiebesparings vir individue en maatskappye in die tersiêre sektor, die warmer temperature het verminderde elektrisiteitsverbruik gekoppel aan verwarming. Gedurende die afgelope week het die temperature "was aansienlik bo normaal vir die seisoen, met 'n positiewe verskil wat 8,2°C bereik het op Vrydag 23 Desember", beklemtoon hy.

Die bestuurder van die hoog- en baie hoë spanningslyne het op 20 Desember die risiko van spanning vir die elektrisiteitsnetwerk in Januarie verlaag deur"leerling" à "GEMIDDELD", gegewe die soberheidspogings en die herbegin van verskeie kernreaktors. Die regering het hierdie winter 'n beroep gedoen op nugterheid teen 'n agtergrond van voorsieningsprobleme wat veral verband hou met korrosieprobleme op 'n deel van die Franse kernvloot.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lefigaro.fr/conjoncture/rte-la-baisse-de-la-consommation-francaise-d-electricite-se-poursuit-7-4-sur-une-semaine-20221227


.