Algerië volg verduisterde fondse in 30 lande

Algerië volg verduisterde fondse in 30 lande

Algerië ontplooi beduidende regshulpbronne om die geld terug te kry wat verduister is deur die oligarge wat tronkstraf opgelê is in korrupsiesake.

President Abdelmadjid Tebboune het Saterdag aangedui dat Algerië reeds " 20 miljard dollar teruggekry " van fondse verduister deur sakemanne en politici tydens die bewind van president Abdelaziz Bouteflika.

Hierdie Dinsdag het die Minister van Justisie Abderrachid Tebbi gereageer op diegene wat twyfel uitgespreek het oor die geloofwaardigheid van hierdie figuur wat enorm lyk. " 20 miljard dollar is slegs 'n eerste skatting, die syfer sal na verwagting toeneem, en dit hangende ander finale hofbeslissings oor skuldigbevindings in die konteks van die stryd teen korrupsie, het hy verduidelik en 'n paar syfers gegee oor die bates waarop beslag gelê is: " 4213 vaste eiendom, 401 industriële eiendom en dit gaan net oor fabrieke ".

Die minister het sementfabrieke in Relizane, staalfabrieke in Berrahal (Annaba) en M'sila, motormontage-eenhede in Boumerdes, Tiaret, Relizane en Saïda, eetbare olie-vervaardigingseenhede in Jijel, Oran en Algiers genoem.

Mnr. Tebbi het ook nuus gegee van hierdie grootskaalse operasie wat deur die owerhede van stapel gestuur is om die geld terug te kry wat na die buiteland herlei is.

« Op internasionale vlak het geregtigheid 220 royatiewe briewe en versoeke vir wedersydse regshulp in meer as 30 lande uitgereik om fondse en eiendom te identifiseer, beslag te lê en daarop beslag te lê. “, het die minister van justisie voor die adjunkte van die APN aangedui.

Mnr. Tebbi het gesê dat die proses om fondse terug te kry wat deur die oligarge verduister is, 'n moeilike begin gehad het. " Die reaksie het nie aan ons verwagtinge voldoen nie. Ons was bewus daarvan dat die proses van terugvordering van fondse wat in die buiteland verduister is, lank, moeilik en kompleks was, veral weens die kompleksiteit van die opvolgprosedure en die verskille tussen die regstelsels van die lande. Boonop was daar geen wil om met Algerië saam te werk nie Hy het verduidelik.

Herwinning van verduisterde fondse: Algerië verander metode

Gekonfronteer met die moeilikheid, het Algerië sy metodologie in 2021 verander deur 'n nuwe benadering aan te neem, wat resultate begin toon, het hy bygevoeg.

« ’n Wêreldbenadering is gevolg om die verduisterde fondse terug te vorder, met die deelname van al die betrokke dienste, insluitend die diplomatieke vertoë, en ons het weer die stryd van stapel gestuur. Na meer as 'n jaar en 'n half het ons opgemerk dat baie lande oortuig is van die erns van die Algerynse benadering en die geloofwaardigheid daarvan. Hulle het kennis geneem van die omvang van die skade wat aan die ekonomie aangerig is en die belangrikheid van die kwessies wat aan hulle voorgehou word ", het hy ontwikkel.

Onder hierdie lande waar Algerië fondse opspoor wat deur die oligarge verduister is, het minister Tebbi Frankryk, die Verenigde State, Italië, Spanje en die Verenigde Koninkryk aangehaal. " Ons het tot direkte koördinasie met die regterlike owerhede van die betrokke lande gekom. Algerynse landdroste hou vergaderings met hul Franse, Amerikaanse, Italiaanse, Spaanse en Britse eweknieë oor die invordering van verduisterde fondse het die Minister van Justisie bygevoeg.

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.tsa-algerie.com/corruption-lalgerie-traque-les-fonds-detournes-dans-30-pays/


.