Frankryk het nog nooit soveel vakante poste op die spel gehad nie

Frankryk het nog nooit soveel vakante poste op die spel gehad nie

Die Minister van Arbeid, Olivier Dussopt, het verlede Oktober 'n nuwe plan aangekondig om werwingspanning te bekamp. STEPHANE DE SAKUTIN/AFP

Die ekonomie het 372.000 3 vakante poste, XNUMX punte meer as in die vorige kwartaal.

Die driekleur arbeidsmark het die afgelope twee jaar 'n goeie dinamiek beleef. Tussen die einde van 2019 en die derde kwartaal van 2022 het die werkloosheidsyfer in Frankryk (Mayotte uitgesluit) van 8,2% tot 7,3% gedaal. Dit is 'n afname van byna een punt, ten spyte van 'n gesondheid- en maatskaplike krisis van ongekende omvang – 'n prestasie wat grootliks gehandhaaf word deur aansienlike finansiële steun van die staat. Gevolglik is werkloosheid op die laagste vlak sedert 2008.

Hoe paradoksaal dit egter mag lyk, nog nooit is soveel poste in die driekleurekonomie gevul nie. In die derde kwartaal het Frankryk sowat 372.000 3 poste op die spel gehad, volgens data van die Statistieke Departement van die Ministerie van Arbeid (Dares). Dit is XNUMX punte meer as in die vorige kwartaal. Hierdie poste word gedefinieer as "vakatures, nuut geskep of onbewoon of nog beset en op die punt om vakant te word, waarvoor aktiewe stappe geneem word om die kandidaat te vind...

Cet artikel is réservé aux abonnés. Jy het 69% oor om te ontdek.

Om jou vryheid te kweek is om jou nuuskierigheid te kweek.

Gaan voort met die artikel vir 0,99€ le premier mois

Déjà abonné ?
Teken in

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://www.lefigaro.fr/conjoncture/jamais-la-france-n-a-compte-autant-d-emplois-a-saisir-20221227


.