Frankryk is die land van die Europese Unie waar die klasse die meeste gevul is

Frankryk is die land van die Europese Unie waar die klasse die meeste gevul is

Primary school classroom.

Godong/Getty Images Laerskool klaskamer.

Frankryk is ook die land met die minste onderwysers in verhouding tot sy aantal studente, volgens 'n onlangse verslag deur die departement van evaluering, vooruitskatting en prestasie.

ONDERWYS – Die Franse onderwysstelsel is die swakste leerling van die Europese Unie. Die departement van evaluering, vooruitskouing en prestasie (DEPP) het sy verslag op 22 Desember 2022 gepubliseer. Die Europa van Onderwys in syfers ". Hierdie dokument is bedoel om Frankryk in verhouding tot sy Europese bure te plaas in die onderwys ", volgens die DEPP. Gevolgtrekkings, oorgedra deur Le Monde, is duidelik. Die verslag beklemtoon Frankryk se agterstand op baie gebiede in terme vanonderwys, begin met die bestuur van sy leerlinggetalle.

Klasse in Frankryk word gereeld gekritiseer omdat hulle oorlaai is " het die hoogste gemiddelde hoogte "in L'Europese Unie (EU), met 22 leerlinge per klas vir die elementêre vlak, vergeleke met 'n gemiddeld van 19,3 leerlinge per klas in die res van die EU. Die minimum word in Griekeland, Letland en Pole, met 17 studente per klas. In die middelskool is die gemiddelde inskrywing naby aan 26 studente (soortgelyk aanSpanje), ver bo die gemiddelde vir alle lande, wat onder die 21-kerf is.

Volgens hierdie verslag moet die resultate in perspektief geplaas word met die totale aantal leerlinge. " In totaal, oor beide vlakke, is Frankryk die land met die hoogste aantal studente (7 725 600) maar ook een van die EU-lande met die minste onderwysers in verhouding tot sy aantal leerlinge, behalwe in hoërskool. Vir kleuterskool en laerskool beklemtoon die DEPP veral 'n " baie merkbare verskil” met Duitsland, wat 9,2 leerlinge per onderwyser in die kleuterskool en 14,9 in die laerskool het, waar Frankryk onderskeidelik 23,2 en 18,4 het.

900 uur per jaar in die laerskool

Die verslag is nie minder ernstig vir Frankryk wanneer dit kom by die aantal ure se lesse wat voltooi is deur onderwysers. Laasgenoemde verseker gemiddeld 900 uur per jaar in laerskool en 720 in sekondêre skool, terwyl die Europese gemiddeld onderskeidelik 740 en 659 uur is. Vir onderwysers word hierdie werksomstandighede nie deur ’n beter salaris vergoed nie, soos vakbonde dikwels uitwys.

Die daling in getalle per klas is deel van die eise van die belangrikste Franse onderwysersvakbonde. Om beter leeromstandighede vir studente te waarborg en om die werksomstandighede van onderwysers te verbeter, vra die Snuipp-VSU en die SNES-VSU, die meerderheid in die eerste en tweede graad, 'n beperking van getalle tot 24 of 25, en 20 in prioriteit onderwys sone.

Veral aangesien, volgens die eerste barometer van welstand by die werk wat verlede Oktober deur die Ministerie van Nasionale Onderwys onthul is, die helfte van die skoolpersoneel (onderwysers, bestuurspersoneel, hoofopvoedkundige adviseurs, sielkundiges, ens.) verklaar "'n gevoel van hoë professionele uitputting".

Lire aussi

'n Onderwyser, wat deur verkose Reconquest geteiken is, gedwing om 'n skooluitstappie te kanselleer en 'n klag vir dreigemente in te dien

In Afghanistan verbied die Taliban meisies om aan universiteite te studeer

VIDEO – Olivier Beunache, oud-onderwyser: “Ek het 17 jaar skoolgehou. En vir 10 jaar was ek baie lief vir hierdie werk.”

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://fr.news.yahoo.com/%C3%A9cole-france-pays-d-union-152457773.html


.