Kameroen: Eerste oorwinning vir Hon Nintcheu. John Fru Ndi kondig sy politieke uittrede aan

Kameroen: Eerste oorwinning vir Hon Nintcheu. John Fru Ndi kondig sy politieke uittrede aan

Die president van die Sosiaal-Demokratiese Front kondig aan dat hy vanaf die volgende kongres die bestuur van sy party aan die nuwe generasie wil toevertrou.

'N bietjie meer tyd en die historiese teenstander van president Paul Biya verlaat die presidentskap van die Sosiaal-Demokratiese Front. Hy sal net een adviseur bly. Moegheid verplig. Nie John Fru Ndi wil die FDS herorganiseer word. Die 81-jarige politikus het die verklaring op 28 Desember 2022 gemaak tydens 'n pers-inligtingsessie by sy huis in Bamenda in Noordwessy geboortestreek. Na drie jaar van afwesigheid weens gesondheidsprobleme, is die seun van die omgewing van Baba II terug in sy politieke basis met hierdie aankondiging.

Die nuus sal beslis die adjunk Jean Michel Nintcheu verlig. Die president van die streekbestuur van SDF vir die Littoral 'n paar dae gelede versoek, die bedanking van die voorsitter as partypresident. Die aankondiging van laasgenoemde klink na die antwoord op hierdie versoek. Maar vir jare, Dit is John Fru onderneem om die aflosstokkie aan die nuwe geslag oor te dra. Dit is hoe hy tydens die presidensiële verkiesing van 7 Oktober 2018 en vir die eerste keer sedert die stigting van die party in 1990 besluit het om nie meer 'n kandidaat namens die SDF te wees nie. LP Joshua Osih het die fakkel gedra.

Luister dus na die voorsitter wat tweede uitgekom het in die presidensiële verkiesing van 1992 met 36% van die stemme agter Paul Biya 40%, sy terugkeer na Bamenda teiken nie primêr politieke doelwitte nie. Dit is eers om 'n mediese rus te waarneem, dan om die boodskap van vrede uit te dra in 'n streek wat sedert 2016 in 'n krisis verkeer. In hierdie laaste hoofstuk verklaar Ni John Fru Ndi dat oorlog nie 'n goeie ding is nie. Hy doen dus 'n beroep op jong separatiste wat in die bos verskans is om hul wapens neer te lê en deel te neem aan die werk van nasionale konstruksie.

Kameroen koerant

Hierdie artikel het eerste verskyn op https://237actu.com/cameroun-premiere-victoire-pour-l-hon-nintcheu-john-fru-ndi-annonce-sa-retraite-politique


.